Papageno Radio
Intermezzo Rendhagyó koncerttel ünnepli 30. születésnapját a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Rendhagyó koncerttel ünnepli 30. születésnapját a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Rendhagyó koncerttel ünnepli 30. születésnapját augusztus 30-án a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál, mely a Budafoki Dohnányi Zenekarral (BDZ-vel) közös szervezésében valósul meg.

A Fesztivál történetében először pénteki napon kezdődik a program, e nagyszabású, csak egy alkalommal bemutatásra kerülő nyitókoncerttel a Bor udvar színpadon (Budapest XXII. kerület, Leányka u. 1.).

A közel két órás műsor keretében az elmúlt 30 év hazai slágereiből hangzik el válogatás, összesen 22 dal. A zenei kínálat összeállításánál fontos szempont volt, hogy a három évtized gazdag kínálatából néhány ismert rádióssláger mellett főleg a fesztiválok, élő zenés klubok, egyetemi bulik kedvencei kapjanak helyet, csupa olyan szerzemény, ami minden bizonnyal sokunkban ébreszt kellemes emlékeket és hangulatot.

Különleges zenei átértelmezésben hangzanak el a dalok, melyet a Swing á la Django és a BDZ Big Band, Lombos Pál zenei vezetésével hangszerel az alap swing zenekarra, 10 tagú fúvós és 10 tagú vonós szekcióval, és olyan hangszerek is szerepet kapnak, mint a klarinét, vagy a cimbalom.

A dalokat különböző könnyűzenei műfajok ismert énekesei szólaltatják meg.

Herrer Sári – színésznő, énekesnő, többek között a Mary Popkids énekesnője, akivel a mozivásznon, és televíziós sorozatokban is sokan találkozhattak.

Kozma Orsi – a Cotton Club Singers és az egykori Jazz + Az énekesnője, aki szóló előadóként is számos sikert ért el.

Horányi Juli – az X-Faktor zenei tehetségkutató műsorban tűnt fel, és mind a popzene, mind a jazz területén találkozhattunk vele, jelenleg a Swing á la Django állandó vendégművésze.

Magyar Bori – korábban a Besh o Drom énekesnője, de nagyon büszke rá, hogy Bobby McFerrinnel is közösen turnézott.

Magyar Bálint – színész, énekes, találkozhattunk vele filmekben, sorozatokban, és a népszerű Group’N’Swing zenekar énekese volt egészen a közelmúltig.

Trócsányi Gergő – a 2000-es évek elejének kultikus zenekara, a némi szünet után ismét aktív Hollywoodoo frontembere, aki a legendás Taxidermia c. film főszereplője is volt.

Animal Cannibals – A koncert záróakkorja az idén 30 éves Animal Cannibals közreműködése, akik egy saját szerzeményük, a Minden változik című sláger átdolgozását adják elő (amely az elmúlt 30 év történéseinek sajátos áttekintése).

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X