Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A 16. században élne legszívesebben Fischer Iván - Videó

A 16. században élne legszívesebben Fischer Iván – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Budapesti Fesztiválzenekar vezetője a közelgő Európai Hidak elnevezésű fesztivál kapcsán osztott meg egy angol nyelvű személyes videót, melyben az olasz művészetről beszél.

Szeptember 18-30. között a dolce vita, azaz az édes élet hazáját, Olaszországot helyezi reflektorfénybe a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös fesztiválja, az Európai Hidak. A fesztivál keretében debütál Fischer Iván legújabb operarendezése, Monteverdi Orfeója, amelynek végét maga a karmester-rendező rekonstruálta.

Our founder Iván Fischer speaks of his love for the Italian language ahead of the Bridging Europe Festival which this year celebrates Italy's culture and musical history.

Közzétette: BFO – Budapest Festival Orchestra – 2019. szeptember 2., hétfő

A videóban Fischer Iván az olasz nyelv dallamosságáról és szépségéről beszél, amely kitűnően alkalmas a színpadon megjelenítendő érzelmek kifejezésére. Külön kiemeli a nyelvben előforduló dupla mássalhangzók különleges szerepét, majd leszögezi, hogy az olasz nyelv arra született, hogy énekeljünk rajta, hiszen hihetetlen természetességet kölcsönöz. A karmester azt is elárulta, hogy ha tehetné a 16. századi Itáliában élne, amikor Benvenuto Cellini szobrászművész alkotott, és akinek életrajzi művét remekműnek tartja.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X