Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Budavárért Emlékérmet kapott Baranyay László zongoraművész

Budavárért Emlékérmet kapott Baranyay László zongoraművész

Baranyay László Liszt Ferenc-díjas zongoraművész mellett Ugron Zsolna író és Hermann Róbert történész vehették át idén a Budavárért Emlékérmet. Az elismeréseket dr. Nagy Gábor Tamás, a Budavári Önkormányzat polgármester adta át.

- hirdetés -

Baranyay Lászlót egykori tanítványa, Bogányi Gergely Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész méltatta szavakkal és zenével egyaránt.

- hirdetés -

Az 1946. január 13-án születésű zongoraművész Szegeden tanult alap- és középfokon, 1964-ben lett a budapesti Zeneakadémián Ungár Imre tanítványa. Az 1969-es végzés után három évre a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban Sztanyiszlav Genrihovics Neuhaushoz került posztgraduális képzésre. Ezt több mesterkurzus, egyéni tanulmány követte.

1972-től koncertező művész, 1973-tól a Zeneakadémia adjunktusa, jelenleg habilitált egyetemi tanára. 2002 óta a ljubljanai akadémián is állandó vendégprofesszor. Számos mesterkurzust tartott kül- és belföldön. Legismertebb tanítványa Bogányi Gergely.

2005-ben védte meg Budapesten Gondolatok a zongorajátékról c. DLA-disszertációját. Zongoraművészként repertoárjának középpontjában a 20. századi és kortárs művek állnak. Több ősbemutató fűződik nevéhez.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.