Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Felfedezetlen szigetre hajózik a Győri Filharmonikusok az új évadban

Felfedezetlen szigetre hajózik a Győri Filharmonikusok az új évadban

Győri Filharmonikus Zenekar idei évadkezdése mozgalmasra sikerült: alighogy bejelentették a szezonnyitó hangversenyt – melyről hírt adtunk mi is  –, máris egy parádés beugrással írták be magukat az egyetemes zenei anekdotagyűjteménybe. 

- hirdetés -

Berkes Kálmán mentette meg az Operalia verseny győzteseinek a zenekarral közös koncertjét. A zene világnapjának megünneplését sem október elsejére időzítik, hanem már szeptember 27-én Sopronban, majd 30-án Mosonmagyaróváron, végül Új világ címmel október 4-én Győrben lépnek pódiumra.

A korai évadkezdés egyik oka, hogy a társulat háromhetes távol-keleti turnéra indul október 8-án. Japánban, Tajvanon és Dél-Koreában a legjelentősebb hangversenytermekben lépnek a közönség elé, a művészeti vezető Berkes Kálmán és Dobszay Péter vezényletével.

- hirdetés -

Az évad-tematika kommunikációs arculatának kreatív koncepciója: „A felfedezetlen sziget”. A felfedezés – először csupán madártávlatból – a zene, a muzsika szigetének felfedezése, ahová a zenészek magukkal viszik a közönséget, ám ha közelebb merészkedünk, láthatjuk: a „helyi publikumot” is bevonják a közös élménybe. A különleges „kórust” dirigáló karmester, Berkes Kálmán, egy zenész-viccel kezdi a próbát:

A vevő bemegy a madárkereskedésbe.

– Igen tetszetős az a szép nagy kék papagáj, mennyi az ára?

– 10 ezer Euró – válaszolja az eladó.

– Mennyiiiiiii? Mi kerül ezen a madáron ennyi pénzbe?

– Mozart összes szimfóniáját eldalolja Önnek.

– Az a közepes méretű sárga-szárnyú is kedvesnek tűnik, mennyibe kerül?

– 20 ezer Euróba.

– Miért, az mit tud?

– A teljes Wagner-életművet.

– Na jó, ott a sarokban az a kis pingvin…

– Kérem, az 50 ezer Euró.

– Ne szórakozzon, az mit tudhat ennyiért?

– Rejtély, viszont a kék és a sárgaszárnyú Maestronak szólítják.”

Mindeközben Vörös Ádám szólamvezető a sziklaszirtről igyekszik összetrombitálni a zenekart – egyelőre azonban még csak a kémlelésig jutott. Az üstdob iránytű jól jöhet majd a hazatérésnél, az ütemet addig is Okubo Keisuke szólamvezető diktálja. Az „éneklő faágra” szállt érdeklődő madárpárral nem kevésbé érdeklődéssel ismerkedik Boldog Györgyi fuvolaművész. Halász Anikó is boldog, mert egyrészt kifogta a hegedűjét és végre partot ért, másrészt viszont meg is kellene őt találnia egyik zenésztársának a felfedezetlen szigeten.

Ide kapcsolódik:
A Győri Filharmóniának adta személyes kottatárát a 89 éves Sulyok Tamás karmester

Budai Sándor szólamvezető leleményesen: a nagybőgőjén érkezik érte! Amíg a hárfa-hajót sellője: Györe Nóra koncertmester irányítja, trombita-távcsövén keresztül Németh Tamás szólamvezető kíséri komoly(talan) figyelemmel.

A kommunikációs arculat kreatív stábja: Máró Krisztián, Mekli Zoltán, Ősz Gábor, Turkovics Monika

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X