Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Mégsem kap idén Európai Kulturális Díjat Plácido Domingo

Mégsem kap idén Európai Kulturális Díjat Plácido Domingo

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az eredeti tervek szerint Plácido Domingo október 20-án, a bécsi Staatsoperben vette volna át a TAURUS Európai Kulturális Díjat. Bár az énekes neve még mindig rajta van a vendéglistán, a kitüntetés átadására csak jövő októberben kerül sor.

- hirdetés -

Európai Kulturális Díjat kap 2019-ben a bécsi Staatsoper, valamint életművéért Sophia Loren, a zene területén Rene Pape és Nina Stemme, a zenei tehetséggondozásban kifejtett tevékenységéért Thomas Hampson. Kitüntetik Simone Young karmestert és Neo Rauch képzőművészt, kulturális elkötelezettségéért Gordon Getty zeneszerzőt, társadalmi elkötelezettségéért Vivienne Westwood divattervezőt, a környezetvédelem területén pedig az R20 klímavédelmi csúcstalálkozót. A bécsi gálán többek között fellép a három díjazott operaénekes, Daniel Hope pedig Gordon Getty egyik művét játssza.

Ide kapcsolódik:
A salzburgi közönség már az előadás előtt állva éljenezte Plácido Domingót

Azt a szervezők nem közölték, Plácido Domingo miért nem idén veszi át a neki megítélt kitüntetést, képviseletükben Annett Reeder annyit nyilatkozott, hogy az Európai Kulturális Fórum és a spanyol operaénekes közösen döntöttek úgy, hogy a díjátadásra 2020. október 3-án Bonnban kerül sor.

Ide kapcsolódik:
Több amerikai operaház is lemondta Plácido Domingo jövőbeni fellépéseit

Az Európai Kulturális Díjat olyan magánszemélyek és intézmények kaphatják, akik/amik európai rangúak, a kultúrát és a békés együttélést jelentős mértékben támogatják és népszerűsítik, új élményeket inspirálnak és irányt mutatnak. Az elmúlt években megkapta az elismerést a hamburgi Elbphilharmonie, Piotr Beczała, Anja Harteros, Maler Gerhard Richter, II. Albert II. monacói herceg, Daniel Brühl, Nana Mouskouri és Peter Maffay is.

(Via Wiener Zeitung, Európai Kulturális Díj)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X