Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Miniszobrot kapott Budapesten Rejtő Jenő regényének legendás 14 karátos autója

Miniszobrot kapott Budapesten Rejtő Jenő regényének legendás 14 karátos autója

Kolodko Mihály szobrászművész szülővárosában, Ungváron kezdett el pici szobrokat elhelyzni a köztereken azzal a céllal, hogy kreatív módon állítson emléket mesehősöknek, hírességeknek vagy művészeknek. Szobrocskái eddig meglepetésszerűen bukkantak fel Budapest különböző pontjain, most viszont már előre megtervezett módon kapnak helyet az alkotások.

- hirdetés -

Már több mint egy tucat köztéri miniszobra látható Budapesten, és nemrég helyezett ki egyszerre három új művet Kolodko Mihály: a legújabb művek között van a New York-palota legendáját felelevenítő búvár szobor, a Bethlen Gábor téren elhelyezett Noé bárkája és a Hevesi téren Rejtő Jenő regényének legendás 14 karátos autója. Utóbbit Rejtő Jenő szülőháza közelében, a már meglévő kőpárkányra installálta a szobrász – adta hírül az Index.

- hirdetés -

Közzétette: Kolodko Art – 2019. augusztus 28., szerda

A New York-palota közelébe azért került a mini búvárszobor, mert a legenda szerint a New York kávéház nyitása után Molnár Ferenc író a kávéház kulcsát ünnepélyesen a Dunába dobta, hogy a hely soha ne legyen többé zárva.

Közzétette: Kolodko Art – 2019. augusztus 28., szerda

A szobrok nagyon népszerűek a járókelők körében. Megesett egyszer, hogy Mekk mestert el is lopták, írja a We Love Budapest.

(Via Index, We Love Budapest, Kolodko Art)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.