Papageno Radio
Intermezzo Nagy sikerrel zárult az első New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Mesterkurzus

Nagy sikerrel zárult az első New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Mesterkurzus

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Sikerrel zárult az első New Millenium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Mesterkurzus, amelyet három budapesti helyszínen, a Festetics és Benczúr Palotákban, valamint a Régi Zeneakadémia kamaratermében rendeztek meg augusztus 30. és szeptember 3. között. A Miranda Liu hegedűművésznő – Magyország legfiatalabb koncertmestere – által alapított fesztivál célja az volt, hogy a kamarazenét közelebb hozzák a közönséghez innovatív programokon, délutáni és esti koncerteken egyaránt, külön figyelmet fordítva a repertoár sokszínűségére és arra, hogy a közönség – az ismert művészek mellett – fiatal tehetségeket is megismerhessen.

Miranda Liu hegedűművésznő az USA-ban született és a salzburgi Mozarteumban és budapesti Zeneakadémián végezte tanulmányait, 19 évesen lett Magyarország legfiatalabb koncertmestere a Concerto Budapestnél. Második hazájának tekinti Magyarországot, amelynek zenei életében nagyon aktívan vesz részt nemcsak szólistaként, kamarazenészként és koncertmesterként, hanem innovatív nemzetközi projektek ötletgazdájaként és elindítójaként is.

Ide kapcsolódik:
Georgy Tchaidze: „Vallásos áhítattal fordultam Richter művészete felé”

A programban mesterkurzus és verseny is szerepelt. Király Eszter fuvola, Pókai Eszter klarinét, Szabó Anna hárfa kategóriában kapta az elismerést, mindhárman versenyművel mutatkoztak be szeptember 2-án a fesztivál zárókoncertjén a Central European Strings kíséretében.

New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

A koncerteken fellépett többek között Miranda Liu hegedűművész, a Central European String Quartet, Érdi Tamás és Nagy Míra zongoraművészek, Klenyán Csaba klarinétművész, Győri Noémi fuvolaművész, Bábel Klára hárfaművész, Móré László brácsaművséz, Bartosz Koziak gordonkaművész Lengyelországból. Először lépett színpadra Magyarországon a fesztivál keretében Georgy Tchaidze zongoraművész Oroszországból, és debütált a Central European Strings kamarazenekar.

A fesztivál több koncertjére már napokkal a koncertek előtt elfogytak a jegyek.

A fesztivál szervezésében és operatív feladataiban a Cadenza Művészeti Ügynökség vállalt szerepet.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X