Papageno Radio
Intermezzo Töltsön egy napot a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek tagjaival

Töltsön egy napot a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek tagjaival

A zene világnapját megelőzően, idén szeptember 28-án tartják a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek napját.

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei a nap folyamán játszanak kamarazenét és teljes létszámban is megjelennek a hallgatóság előtt. A délutánt és estét nem csak a rádióhallgatók élvezhetik, az érdeklődők ingyen bemehetnek a Márványterembe, illetve a 6-os stúdióba.

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara 1943-ban alakult meg, később a kórus, 1955-ben pedig az idén 65 éves Magyar Rádió Gyermekkórusa is elkezdte működését.

15.00 órakor a Magyar Rádió 6-os stúdiójában zenés beszélgetés kezdődik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Énekkara és Gyermekkórusa egykori művészeivel. 16.15-től a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és Énekkarának szólistái adnak koncertet Mozart műveiből a Márványteremben.

Ide kapcsolódik:
Sikerrel zárult Kobajasi Kenicsiró és a Rádiózenekar közös ázsiai turnéja

17.15 órakor a 6-os stúdióban a Magyar Rádió Gyermekkórusa és a Magyar Rádió Énekkara köszönti az idén 70 éves Vajda János zeneszerzőt, 18.15-től pedig a gyermekkar jelenlegi tagjaival vezet zenés beszélgetést Becze Szilvia. 19.30-tól szintén a 6-os stúdióban a Magyar Rádió Gyermekkórusa és a Magyar Rádió Férfikara ad hangversenyt Schubert műveiből.

A koncertek előzetes regisztrációval ingyenesek. Regisztráció: [email protected]

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!