Papageno Radio
- hirdetés -
Színház 2020 nyarától Velence bevezeti a turistaadót

2020 nyarától Velence bevezeti a turistaadót

Az olasz város tanácsa bejelentette, hogy 2020. július 1-tól a világörökség részének számító Velencébe látogató turistáknak hozzáférési hozzájárulást kell fizetni. A sokak által megkérdőjelezett adónem oka a túl sok turista, célja pedig az, hogy a város állandó lakosainak az életminőségét jobbá tegyék.

- hirdetés -

A rendelet szerint ez az összeg személyenként a szezonon kívül 3, szezonban 8, kritikus időszakokban pedig, például nyári hétvégéken, amikor a turisták száma eléri a kritikus szintet, 10 euró, és ez érvényes a lagúnák szigeteire és Muranóra is.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Kovács Dániel pályázata valósulhat meg a Velencei Biennálén

Fizetni kell a busszal, hajóval, vízitaxival, repülővel vagy vonattal érkezőknek, de a tanulmányi vagy munkavállalási céllal érkezők mentességet kapnak. Fizetni online vagy kártyával tudnak az érintettek, az automatákat Velence legfontosabb pontjain állítják fel. 2022-től a turistaadó mellett a városba belépni kívánó turistáknak online kell foglalni időpontot. A hírek arról nem szólnak, mi történik a bliccelőkkel, de februárban a hatóságok azt javasolták, maximum 450 eurós büntetést kapjanak.

Ide kapcsolódik:
Banksy egy velencei ház oldalán hagyta legújabb művét

A bevétel lehetővé teszi, hogy a velencei lakosok által fizetett, a csatornák miatt különösen sokba kerülő szemétdíj csökkenjen.

(Via The Telegraph)

 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.