Papageno Radio
Intermezzo A MÁV Szimfonikusokat ünnepelte az amszterdami Concertgebouw

A MÁV Szimfonikusokat ünnepelte az amszterdami Concertgebouw

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Álló tapssal köszöntötte a Concertgebouw közönsége október 6-án este a MÁV Szimfonikus Zenekart. Az együttes október 5-én a terneuzeni Scheldetheaterben, a Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen meghívására adott hangversenyt, majd másnap az amszterdami legendás Concertgebouw színpadán csendültek fel Mozart, Beethoven és Doppler muzsikái a budapesti zenekar előadásában.

A MÁV Szimfonikus Zenekar Amszterdamban – forrás: MÁV Szimfonikusok

A Concertgebouw az egyik legjobb és legismertebb koncertterem a világon, mely híres kivételesen jó akusztikájáról. A terem, melyet 1888-ban avattak fel, négy évvel a budapesti Operaház megnyitása után, olyan művészeknek adott otthont, mint például Gustav Mahler, Richard Strauss és Igor Stravinsky, akik saját műveiket vezényelték itt, de Rachmaninov például saját zongoraversenyét játszotta a koncertterem színpadán. De a legendás terem falai olyan nagyságok fellépésének emlékét is őrzik, mint Leonard Bernstein, Vlagyimir Horowitz vagy Yehudi Menuhin.

Ide kapcsolódik:
Szabad-e sírni egy koncertteremben? – Szabó T. Anna tárcája

A MÁV Szimfonikus Zenekar műsorában Doppler Magyar Fantáziája, Beethoven Hármasversenye, egy Mozart- és egy Beethoven-ária, valamint Brahms I. szimfóniája csendült fel. A Zenekart Eduard Topchijan vezényelte. A Concertgebouw sokat látott közönsége álló tapssal köszöntötte a hangverseny végén a zenekart és a szólistákat.

A MÁV Szimfonikus Zenekart a budapesti közönség legközelebb október 18-án a Festetics Kastélyban és 25-én a Zeneakadémia Nagytermében láthatja.

Promóció

Stream és színház

X
X