Papageno Radio
Intermezzo „Amikről még sosem beszéltünk…” – Beszélgetés Miklósa Erikával a Benczúr Házban –...

„Amikről még sosem beszéltünk…” – Beszélgetés Miklósa Erikával a Benczúr Házban – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Tizenévesen atletizált, majd egy baleset miatt abba kellett hagynia a versenyzést, így kedvtelésből az éneklés felé fordult. Alig három év elteltével, 19 évesen – minden idők legfiatalabbjaként – szerződtették a Magyar Állami Operaházhoz.

1999-ig volt tagja a Magyar Állami Operaháznak, ahol szopránszerepek sorát énekelte és énekli azóta is: A denevér Adéljától a Rigoletto Gildáján keresztül a Szöktetés a szerájból Constanzájáig, majd később a West Side Story Mariájaként, valamint a Hunyadi László Gara Máriájaként.

Első külföldi fellépése 1992-ben, Brüsszelben volt, Hamari Júlia meghívásának köszönhetően. Még ebben az évben Mannheimben mutatkozott be A varázsfuvola Éj királynőjének szerepében, amellyel csakhamar meghódította a világ összes jelentős színpadát.

Takarásban

2019. október 30. (hétfő) 19.00

Amikről még sosem beszéltünk…”

Lőrinczy György művészeti menedzser vendége: MIKLÓSA ERIKA

Zongorán közreműködik: Harazdy Miklós

Jegyár: 2500 Ft, diák és nyugdíjas kedvezményes ár, a helyszínen bemutatott igazolvánnyal: 1500 Ft

2004-től állandó fellépője a New York-i Metropolitannek. A fajsúlyos szerepek mellett előszeretettel szerepel vígoperákban is, például Adèle grófnőként Rossini Ory grófjában, melyben a Szegedi Nemzeti Színházban, legutóbb pedig a Malmöi Operában énekelt. A Traviata főszerepében 2016-ban, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon debütált.

Szívén viseli az egészséggel, a sporttal, a jótékonysággal és tehetséggondozással kapcsolatos ügyeket is, 2011-ben az önkéntesség magyarországi nagykövete volt, 2012-ben Nemzetközi Fair Play díjat kapott. 2013-ban, amikor Los Angelesben énekelt, átrepült New Yorkba, hogy lefussa a maratont. Pályája során bejárta a világot, de lakhelye mindvégig Magyarország maradt, egy bakonyi kis faluban él.

„Figyeld meg, hogy akinek látod a tüzet a szemében, az el is ér valamit. Ha ez a belső hit, mozgatórugó hiányzik, ha csak úgy bizakodunk, hogy hát majd úgy is lesz valahogy…, abból nem lesz semmi” – vallja Miklósa Erika.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán. A kérdésünkre helyesen válaszolók között két páros jegyet sorsolunk ki. A válaszokat posztunk alatt, kommentben várjuk október 27-ig.

Kérdés: Kinek az áriájával hódította meg a világot Miklósa Erika?

A) Adèle grófnő
B) Éj királynője
C) Violetta

Promóció

X
X