Papageno Radio
Intermezzo Anne-Sophie Mutter a közönség tiszteletlensége miatt szakította meg a koncertjét

Anne-Sophie Mutter a közönség tiszteletlensége miatt szakította meg a koncertjét

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Anne-Sophie Mutter jelenleg az Egyesült Államokban turnézik. A hét várost érintő fellépéssorozat múlt szombati állomása Cincinnati volt, ahol a hegedűművésznő a közönség egyik tagja miatt megszakította a koncertet. Az első sorban ülő hölgy ugyanis mobiltelefonjával videózott.

Amikor Anne-Sophie Mutter ezt észrevette, abbahagyta a játékot, és megkérte őt arra, hogy hagyja abba a felvételt. Ő azonban nem volt erre hajlandó. (A zenekar honlapján, a jegyekre nyomtatva és a hangversenyteremben is egyértelműen jelzik, hogy tilos a koncertekről felvételt készíteni.) Mutter ekkor megjegyezte, hogy vagy abbahagyja a felvételt és elteszi a mobilt, vagy ő hagyja el a pódiumot. A szóváltás percekig tartott. A hangversenyteremben ülők megdöbbentek.

Ide kapcsolódik:
40 éve színpadon Anne-Sophie Mutter

A Cincinnati Szimfonikus Zenekar elnöke néhány sorral hátrébb ült, beavatkozott az eseményekbe, és kikísérte a koncertlátogatót a teremből. Jonathan Martin elmondta, a hölgy – aki a jelenlétében törölte mobiljáról a fájlt – tette ellenére jelezte, hogy tiszteli a Praemium Imperiale díj egyik idei kitüntetettjét.

(Via Cincinnati Enquirer)

Promóció

Stream és színház

X
X