Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Az idei Budapesti Gitárfesztivál legendái köszöntötték a közönséget  - Videó

Az idei Budapesti Gitárfesztivál legendái köszöntötték a közönséget  – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A klasszikus gitár nagyjai, három Grammy-díjas legenda lesz a vendég az idei Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválon november 8-10. között a Zeneakadémián.

Paul O’Dette így üzent a magyar közönségnek:

Paul O'Dette a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválon

Paul O'Dette Grammy-díjas lantművész #először ad szólókoncertet Budapesten, a Zeneakadémián!Ugye már Ti is várjátok?https://budapestguitar.com/

Közzétette: Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál – 2019. október 14., hétfő

- hirdetés -

Az Eötvös József Liszt-díjas gitárművész, a Zeneakadémia tanszékvezető tanára által hat éve életre hívott rangos fesztivál a klasszikus gitárzenét helyezi el a hazai zenei életben a megfelelő helyre, bemutatva a hangszer és irodalmának sokoldalúságát és kiemelkedő művészeit.

„Az idei fesztiválnak a nem túl szerénynek tűnő Legendák címet adta az Eötvös házaspár. De zenetörténeti, gitártörténeti szempontból ez a cím még kevés is. Aki ellátogat a novemberi koncertsorozatra, a Zeneakadémiára, az olyan legendákat hall élőben, akik befejezték egy hangszer elfogadottá tételét világszinten. Ezt ugyanilyen módon fejezte be Magyarországon Eötvös József.” – írja Domonkos Máté.

Az idei fesztiválon David Russel a világszerte turnézó angol gitárművész, a londoni királyi Zeneakadémia tanára ad koncertet a Zeneakadémia Nagytermében, Manuel Barrueco a kubai-amerikai származású, lírai játékáról híres kiemelkedő gitárművész és Paul O’Dette, amerikai lantművész, szakterületének egyik legbefolyásosabb előadóművésze, karmester pedig a Solti György teremben lépnek fel. Minden világhírű vendégművész szólóestet ad és egy másik napon nyilvános mesterkurzust tart.

A fesztivál koncertjeiről és a mesterkurzusokról a ide kattintva található bővebb információ.

David Russell pedig ezt a videót küldte:

David Russell

Varázslatos! 🤩Ha Te sem szeretnél lemaradni David Russell magával ragadó koncertjéről, találkozzunk november 10-én, 19:30-kor a Zeneakadémia Nagytermében!Részletekért és jegyvásárláshoz kattints:https://budapestguitar.com/

Közzétette: Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál – 2019. szeptember 26., csütörtök

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X