Papageno Radio
Intermezzo Banksy boltot nyitott Londonban

Banksy boltot nyitott Londonban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Lakberendezési termékeket és dekorációkat kínáló pop-up boltot nyitott a dél-londoni Croydon kerületben Banksy, a titokzatos brit utcaművész.

A bolt október 1-jére virradó éjszaka „bukkant fel” a Church Street egyik használaton kívüli üzlethelyiségében – írja a BBC.

„Ma nyitok egy boltot. Noha az ajtaja igazából nem lesz nyitva” – írta az Instagramon Banksy, arra utalva, hogy az érdeklődők csupán üvegfalon keresztül vehetik szemügyre az eladó tárgyakat. A kínálatban szerepel egyebek között a gabonapelyhes dobozokról ismert karakter, Tony the Tiger szőnyegként kiterített „teteme”, egy megfigyelő-kamerákkal körülvett bölcső és az élvonalbeli brit rapper, Stormzy pengeálló mellénye, amelyet Banksy tervezett neki a Glastonbury Fesztiválra.

A tárgyakat, amelyek csupán néhány hétig lesznek kiállítva Croydonban, a hamarosan elérhetővé váló Gross Domestic Product nevű internetes áruházban lehet megvásárolni.

Banksy elárulta, hogy „kényszerből” hozta létre az online boltot, mivel egy üdvözlőlapokat gyártó cég épp jogi úton próbálja meg ellopni a nevét, hogy törvényesen árulhasson hamis Banksy termékeket. A művész azt a tanácsot kapta, hogy nevének megóvása érdekében nyisson saját boltot, ahol a termékeit árulja.

Ide kapcsolódik:
Lehullt a lepel Banksy inkognitójáról?

A héten egyébként elárverezik Londonban a művész egyik leghíresebb művét, a Devolved Parliament (Elfajzott parlament) című festményt. A brit parlament alsóházának képviselőit csimpánzként ábrázoló alkotás Banksy legdrágább művévé válhat, mivel a Sotheby’s legalább 1,5-2 millió font leütési árra számít.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X