Papageno Radio
Intermezzo Dokumentumfilm készült Hollerung Gáborról és a Budafoki Dohnányi Zenekarról

Dokumentumfilm készült Hollerung Gáborról és a Budafoki Dohnányi Zenekarról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Filmzenei, újévi és karácsonyi koncertet, valamint szimfonikus sulikoncerteket és klasszikus báli hangulatot is kínál a Budafoki Dohnányi Zenekar az új évadban.

A zenekar Ez most komoly? címmel szimfonikus sulikoncertekre várja a budafoki iskolásokat október 15. és 21. között öt alkalommal – mondta el Hollerung Gábor, a BDZ ügyvezető zeneigazgatója az évad programjait ismertető október 3-i sajtótájékoztatón, Budapesten.

A filmzenekoncert október 27-én, az Igazából karácsony című szimfonikus koncertshow december 28-án várja a közönséget a Papp László Budapest Sportarénában, az újévi hangversenynek a Müpa ad otthont január 11-én.

A BDZ és Hollerung Gábor közös életéről, hétköznapjairól, küzdelmeiről szóló szimfonikus dokumentumfilmet november 9-én mutatják be az Urániában, az Aranybált pedig immár negyedik alkalommal rendezik meg 2020. február 8-án a Pesti Vigadóban.

Ide kapcsolódik:
Iskolai koncertsorozatot indít a Budafoki Dohnányi Zenekar

A szimfonikus sulikoncertek korosztályonként eltérő műsorokat kínálnak a budafoki Klauzál Házban, a sorozat szervezői a zene élvezetéhez szeretnének kulcsot adni a gyerekeknek. A Best of Cinemusic filmzenei koncert izgalmasan összeállított zenei és képi világgal várja közönségét. A filmrészleteken kívül izgalmas kiegészítővel is készülnek, így például egy valódi ágyú is eldörrenhet Csajkovszkij művéhez kapcsolódva.

A BDZ és Hollerung Gábor közös életéről, hétköznapjairól, küzdelmeiről, zeneiségéről szóló Élet, öröm, zene című szimfonikus dokumentumfilmjében Sólyom András a kulisszák mögé kalauzolja a nézőt. Az operatőr-rendező – aki egyben a film társproducere is a zenekarral karöltve – Élő Nóra, a BDZ mecénása felkérésére és ötlete nyomán kezdett el forgatni a próbákon és koncerteken 2018 áprilisában, a 25 éves jubileum apropóján.

A karácsonyi koncertshow-t látványos légtornász- és táncbetétek, valamint vetítés teszi színesebbé, emellett megszólalnak a legnépszerűbb nemzetközi karácsonyi dallamok is a klasszikus zene és a pop világából. A BDZ karácsonyi koncertjével a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akcióját támogatja.

A sajtótájékoztatón Élő Nóra felhívta a figyelmet a BDZ Pártoló Klub létrejöttére, amelynek célja a Budafoki Dohnányi Zenekar működésének támogatása, egyéb kulturális tevékenységének segítése. A Klub tevékenysége összefonódik az újonnan létrehozott BDZ Alapítvány működésével.

Promóció

X
X