Papageno Radio
Intermezzo Egy szimfonikus zenekar, amely egyértelműen pénzt hoz a régiónak

Egy szimfonikus zenekar, amely egyértelműen pénzt hoz a régiónak

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egy friss felmérés szerint a Clevelandi Zenekar nem csupán Északkelet-Ohio kulturális életét gazdagítja, hanem jelentősen hozzájárul a térség gazdaságához is. A zenekar 2017/2018-as centenáriumi évadában ez mintegy 172,1 millió dollárt jelentett.

A jelentés szerint 135,4 millió dollárt költöttek a koncerttermekre, a Severance Hallra és a  Blossom Music Centerre. A Severance Hall esetében 99,5 millió dollárral pörgették a gazdaságot: 15,3 millió dollár jegybevétellel, 84,2 millió dolláros működési költséggel. A koncertlátogatók a jegyeken kívül további 11,2 millió dollárt hagytak a zenekarnál, a régión kívülről érkezők pedig az étkezésre, szállásra és utazásra 19,4 millió dollárt költöttek.


Ide kapcsolódik:
Megzenésítik a művészeti múzeumot Széll György városában

A Clevelandi Zenekar munkadóként is jelentősnek számít: a két épületben összesen 1292-en dolgoztak a felmérést érintő időszakban, a bérköltség 60,8 millió dollár volt.

Andre Gremillet, az együttes elnöke és ügyvezetője elmondta, a felmérést azzal a céllal készíttették, hogy rávezessék az embereket arra, hogy a zenekarról ne csak mint kulturális értékről, hanem mint gazdasági vagyontárgyról is gondolkodjanak.

(Via Cleveland.com)

Promóció

X
X