Papageno Radio
Intermezzo Instagram-sztárt csinál Violettából a párizsi Opera legújabb Traviata előadása

Instagram-sztárt csinál Violettából a párizsi Opera legújabb Traviata előadása

A Párizsi Nemzeti Opera a Traviata új feldolgozásával nyitotta meg az őszi évadot. A rendezés a mai korba adaptálta Violetta történetét, aki Instagram-sztárként jelenik meg Verdi népszerű operájában.

Simon Stone rendező modern értelmezésében Violetta Valéry egy influenszer, egy független és digitálisan tudatos nő. „Violetta a saját szabályai szerint élt. Kiállt a nőiségéért, az életmódjáért, még akkor is, ha a társadalom erkölcstelennek tartotta. Ő a szabadságot jelképezte, minden ember vágyát visszhangozva” – mondta a szerepet éneklő dél-afrikai szoprán, Pretty Yende, aki ezzel a szereppel debütált a Párizsi Operában. A főhősnő szerelmét, Alfredo Germontot Benjamin Bernheim francia tenor formálja meg.

Verdi operája Párizsban játszódik, és Marie Duplessis életén alapul, aki korának legünnepeltebb és legkifinomultabb kurtizánja volt. „Párizsban sétálva sok olyan hely akad, ahol el tudjuk képzelni a szalonokat, ahol ezek a partik zajlottak. Tele van történelemmel, érzelemmel” – mondta Benjamin Bernheim.

Ide kapcsolódik:
Kanadából érkezik a Párizsi Opera új igazgatója?

„Az, hogy Párizsban játszódik a történet egy olyan asszonnyal, aki itt élt, valóságossá teszi az egészet. Az utcákon járva úgy érzem, mintha ő lennék, mintha ő is itt sétált volna” – tette hozzá Pretty Yende.

(Via Euronews)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!