Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Instagram-sztárt csinál Violettából a párizsi Opera legújabb Traviata előadása

Instagram-sztárt csinál Violettából a párizsi Opera legújabb Traviata előadása

A Párizsi Nemzeti Opera a Traviata új feldolgozásával nyitotta meg az őszi évadot. A rendezés a mai korba adaptálta Violetta történetét, aki Instagram-sztárként jelenik meg Verdi népszerű operájában.

- hirdetés -

Simon Stone rendező modern értelmezésében Violetta Valéry egy influenszer, egy független és digitálisan tudatos nő. „Violetta a saját szabályai szerint élt. Kiállt a nőiségéért, az életmódjáért, még akkor is, ha a társadalom erkölcstelennek tartotta. Ő a szabadságot jelképezte, minden ember vágyát visszhangozva” – mondta a szerepet éneklő dél-afrikai szoprán, Pretty Yende, aki ezzel a szereppel debütált a Párizsi Operában. A főhősnő szerelmét, Alfredo Germontot Benjamin Bernheim francia tenor formálja meg.

- hirdetés -

Verdi operája Párizsban játszódik, és Marie Duplessis életén alapul, aki korának legünnepeltebb és legkifinomultabb kurtizánja volt. „Párizsban sétálva sok olyan hely akad, ahol el tudjuk képzelni a szalonokat, ahol ezek a partik zajlottak. Tele van történelemmel, érzelemmel” – mondta Benjamin Bernheim.

Ide kapcsolódik:
Kanadából érkezik a Párizsi Opera új igazgatója?

„Az, hogy Párizsban játszódik a történet egy olyan asszonnyal, aki itt élt, valóságossá teszi az egészet. Az utcákon járva úgy érzem, mintha ő lennék, mintha ő is itt sétált volna” – tette hozzá Pretty Yende.

(Via Euronews)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.