Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Kamarazenekari kísérettel ad koncertet a Bagossy Brothers Company

Kamarazenekari kísérettel ad koncertet a Bagossy Brothers Company

A gyergyószentmiklósi gyökerű Bagossy Brothers Company mindig is ambiciózus, a következő lépcsőfok meglépésére készülő zenekarnak mutatkozott, amit a 2013-as indulás után hat évvel sok szép siker, népes rajongótábor és a 2017-es után újabb Müpa-koncert illusztrál.

- hirdetés -

A Bagossy testvérek által alapított kvintett 2013-ban demóval mutatkozott be, amit 2015-ben követett az első nagylemez. Az Elviszlek című albumot zeneileg az indie/alternatív popzene és a folkpop keresztezése jellemezte, eleinte akusztikusabb, majd egyre elektromosabb hangszereléssel, a szövegekben pedig a pozitív-humánus tartalom – ezek a fő stílusjegyek azóta is a zenekar sajátjai.

- hirdetés -

Az első LP-t – közben egy Vakít a kék című, slágeres EP is megjelent 2016-ban – kétévenként követte a második (A nap felé) és az idén megjelent harmadik (Veled utazom). Utóbbi mindkét korábbinál színesebb dalok csokra, rafináltabb hangszerelésű, és hangsúlyosabb a finom elektronika integrálása is. A kitartó koncertezés hamar meghozta az eredményét, gyorsan nőtt a rajongótábor, amely mára a rendszeresen dupla teltházas koncerteken is megmutatkozik.

A cikk eredetileg a Müpa Magazinban jelent meg.

Emellett a szép szakmai sikerek sem maradtak el: bekerültek a Nagy-Szín-Pad! 2016-os döntőjébe, többször jelölték őket Fonogram- és Petőfi Zenei Díjra is. A BBC tavaly ünnepelte ötödik születésnapját. Ahogyan a zenekar ígéri: műsorukban semmi sem úgy lesz, ahogyan azt a közönség megszokhatta.

„Van egy ház, a Müpa, amely a mi világunknak is részévé vált a két évvel ezelőtti, különleges hangulatú akusztik koncertünk kapcsán. Ezúttal nagyobb teremben, nagyobb létszámú kísérettel és népesebb közönség előtt mutatjuk be régi és új dalainkat, melyekben tágas teret engedünk a kamarazenekari kíséretnek.”

Ezen az estén a Heuréka Pop Orchestra kamarazenekar mellett az erdélyi népzenét játszó Cika Zenekar lesz a székelyföldi formáció színpadtársa. Már önmagában ez is kellően egyedi élményt ígér.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!