Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Magyar sikerekkel zárult a 2019-es WOMEX a finnországi Tamperében

Magyar sikerekkel zárult a 2019-es WOMEX a finnországi Tamperében

Október 27-én vasárnap zárult a finnországi Tamperében a világzenei piac éves legjelentősebb eseménye, a WOMEX. A World Music Expo nagyszabású nemzetközi zenei szakmai vásár és világzenei fesztivál is egyben, amely idén ünnepelte 25. születésnapját. A WOMEX záróeseményén ünnepelték többek között a 25 legjelentősebb világzenei kiadót, azaz a Top Label lista tagjait, ahol egyetlen magyar kiadóként a Fonót szólították színpadra – amely 7. helyen került a legjobb kiadók közé – a többi 24 kiadó képviselőjével együtt.

- hirdetés -

A Fonó egyben az egész közép-kelet-európai régiót is egyedüliként képviseli a listán, amelynek első helyén a német Glitterbeat áll.

- hirdetés -

Az idei Top Label képviselők a Womexen – fotó: Eric Van Nieuwland

A WOMEX Top Label kiadói rangsor a havi toplistás eredmények figyelembevételével születik, összeállításánál két nemzetközi világzenei toplista, a World Music Charts Europe és a Transglobal World Music Charts eredményeit összesítik.

Ide kapcsolódik:
A legrangosabb világzenei listára került a Babra debütáló albuma

Az eredmény tehát mintegy száz világzenei rádiós szakember véleményét tükrözi. A jelenlegi Top Label lista a 2018 szeptembere és a 2019 szeptembere közötti időszakot veszi figyelembe.

A Top Label lista ezen a linken érhető el.

A ceremónia keretében bejelentették továbbá a résztvevőknek, hogy a WOMEX 2020-ban Budapesten várja az érdeklődőket, a Hangvető képviseletében Meloccó Anna és Weyer Balázs vehették át a stafétát. A záróceremónián kiosztották a WOMEX Artist Award-ot is, amelyet idén Kayhan Kahlor perzsa zenész kapott.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X