Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Márkanévként szeretné használni Lipcse a zene városa címet

Márkanévként szeretné használni Lipcse a zene városa címet

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Lipcse zenetörténeti örökségére építve hozza létre a zene városa márkenevet. A városhoz olyan művészek élete és munkássága köthető, mint Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn Bartholdy, Edvard Grieg, Gustav Mahler, Clara és Robert Schumann, Hanns Eisler vagy Richard Wagner.

- hirdetés -

Lipcsében már eddig is jelentős zenei események zajlottak: a Bachfest és a Mendelssohn-napok mellett operafesztivált alapítottak, amit 2021-től a Gewandhaus fesztiváljával évente váltva rendeznek meg. Az új brand koncepciójáért a város kulturális területért felelős polgármestere felelős, a Lipcse, a zene városa kampánnyal az Egyesült Államokra, Japánra, és Nagy-Britanniára koncentrálnak az első etapban, ezt követi a francia, osztrák, svájci és holland piac megcélzása.

Ide kapcsolódik:
Zeneszerzőkkel erősíti arculatát Lipcse

Az Európai Unió Tanácsa és az Európai Parlament megállapodásának értelmében 2018-ban európai örökségünk sokszínűségét és gazdagságát ünnepeltük. Az Európai Örökség címet a Dohány utcai zsinagóga mellett Lipcse zenetörténeti helyszínei is megkapták. A város olyan intézményeknek, emlékhelyeknek, múzeumoknak, archívumoknak, koncerttermeknek és színházaknak ad otthont, mint a Tamás-templom, a Miklós-templom, a régi Miklós-iskola, a Bach Múzeum, a Schumann Múzeum, a Grieg Múzeum, a Gewandhaus vagy a zene- és színművészeti főiskola.

(Via Klassik.com)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X