Papageno Radio
Intermezzo Márkanévként szeretné használni Lipcse a zene városa címet

Márkanévként szeretné használni Lipcse a zene városa címet

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Lipcse zenetörténeti örökségére építve hozza létre a zene városa márkenevet. A városhoz olyan művészek élete és munkássága köthető, mint Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn Bartholdy, Edvard Grieg, Gustav Mahler, Clara és Robert Schumann, Hanns Eisler vagy Richard Wagner.

Lipcsében már eddig is jelentős zenei események zajlottak: a Bachfest és a Mendelssohn-napok mellett operafesztivált alapítottak, amit 2021-től a Gewandhaus fesztiváljával évente váltva rendeznek meg. Az új brand koncepciójáért a város kulturális területért felelős polgármestere felelős, a Lipcse, a zene városa kampánnyal az Egyesült Államokra, Japánra, és Nagy-Britanniára koncentrálnak az első etapban, ezt követi a francia, osztrák, svájci és holland piac megcélzása.

Ide kapcsolódik:
Zeneszerzőkkel erősíti arculatát Lipcse

Az Európai Unió Tanácsa és az Európai Parlament megállapodásának értelmében 2018-ban európai örökségünk sokszínűségét és gazdagságát ünnepeltük. Az Európai Örökség címet a Dohány utcai zsinagóga mellett Lipcse zenetörténeti helyszínei is megkapták. A város olyan intézményeknek, emlékhelyeknek, múzeumoknak, archívumoknak, koncerttermeknek és színházaknak ad otthont, mint a Tamás-templom, a Miklós-templom, a régi Miklós-iskola, a Bach Múzeum, a Schumann Múzeum, a Grieg Múzeum, a Gewandhaus vagy a zene- és színművészeti főiskola.

(Via Klassik.com)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X