Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Monori Lili életműdíjat kap a magyar filmek fesztiválján Los Angelesben

Monori Lili életműdíjat kap a magyar filmek fesztiválján Los Angelesben

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Monori Lili színművésznő életműdíjat kap a magyar filmek fesztiválján Los Angelesben.

Bunyik Béla, a 19. alkalommal tartandó fesztivál alapítója és főszervezője elmondta: a több mint 60 filmben szerepelt Monori Lili két filmjét is bemutatják az idei filmmustrán. Az újonnan digitalizált A Tanú – a Cannes-ban vetített teljes filmet, a korábban kivágott részekkel együtt -, valamint a 2018-ban készült Rossz Versek című új film iránt máris érzékelhető az érdeklődés.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
A Rossz versek kapta a fődíjat Monte-Carlóban

Monori Lili – az egészségi állapota miatt – nem lesz jelen a rendezvénysorozaton, ezért a díjat Bunyik Béla személyesen adja át neki Budapesten a már szokásos díjkiosztó vacsorán, a fesztivál után, aki kiemelte, hogy Los Angelesben egyre sikeresebb a Digitalizált Magyar Klasszikusok címen vetített sorozat, amely havonta mutat be egy-egy magyar klasszikus filmet. A múlt héten láthatták az érdeklődők a Bereményi Géza rendezte Eldorádó című alkotást, amelyet Bunyik Béla az egyik legjobb magyar filmnek minősített, és amelynek olyan nagy volt, hogy „közkívánatra” az utolsó pillanatban bekerült a fesztivál programjába is.

A jövő héten kezdődő fesztiválon egyébként bemutatják Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotását is, amelyet Magyarország Oscar-díjra jelölt a nemzetközi filmek kategóriájában.

Ide kapcsolódik:
Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje képviseli Magyarországot az Oscar-versenyben

Az egy hétig tartó rendezvénysorozaton egyébként magyar játékfilmek, televíziós alkotások, dokumentum-, és rövidfilmek, valamint animációs alkotások mutatkoznak be.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X