Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Örömtelin folytatódik a metróban éneklő hajléktalan nő története

Örömtelin folytatódik a metróban éneklő hajléktalan nő története

Hírt adtunk mi is annak a hajléktalan hölgynek a történetéről, aki az egyik Los Angeles-i metró peronján énekli az O mio babbino caro kezdetű áriát Puccini Gianni Schicchi című operájából.

- hirdetés -

Az 52 éves moldáv-orosz Emily Zamourka 24 évesen érkezett az Egyesült Államokba. Korábban zongorázni és hegedülni tanult, Amerikában pedig utcazenélésből élt, amíg el nem lopták a 10 ezer dollárt érő hegedűjét. Bár a tolvajt utolérte, de a férfi földhöz vágta a hangszert, amit nem tudott megjavíttatni. Már harmadik éve kénytelen nélkülözve az utcákat járni. A videót rengetegen látták Amerikában, ennek hatására pedig gyűjtésbe is kezdtek, és 72 ezer dollárt adtak össze. A történet azonban itt nem ért véget.

- hirdetés -

Egy Grammy-jelölt producer, Joel Diamond kérte fel őt arra, hogy közreműködjön egy lemezen. Diamond, aki többek között David Hasselhoff karrierjét is egyengette, egy tévéműsorban elmondta, hogy a terveztett klasszikus-elektronikus (dance) crossover albumra már korábban megírtak két számot, de még nem találtak hozzá megfelelő előadót. A szerződést még nem írták alá, de Emily Zamourka minden segítségért hálás, amit a rajongóitól kapott.

Néhány napja pedig sor került első hivatalos fellépésére is San Pedróban, az olasz negyed jellegzetes Little Italy táblájának avatásán, amite a városi tanács egyik tagja kérte fel. Emily Zamourka az NBC tévécsatornának szabadkozott, hogy a közönség ugyanazt hallhatta tőle, amit a Koreatown metróállomáson is énekelt. „Nem vagyok profi énekes, de nagyon kritikus vagyok a hangzással kapcsolatban, és azzal is, hogyan lépek színpadra. Jól kell előadni. Nem könnyű, ezért fogok ma mindenkitől elnézést kérni, hogy nem szélesebb repertoárt hoztam.”

(Via Classic FM)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.