Papageno Radio
- hirdetés -
Színház San Franciscóban debütál Molnár Levente

San Franciscóban debütál Molnár Levente

A Liszt-díjas operaénekes 2015 óta folyamatosan énekel a tengerentúlon, 2019 is vissztér az Amerikai Egyesült Államokba. Ezúttal azonban nem a Metropolitan vagy a Lincoln Center színpadán áll, hanem karrierje során először, a San Francisco Opera közönsége találkozhat vele, a társulat új Figaro házassága előadásában.

- hirdetés -

Október 11-én először mutatkozik be a San Francisco operarajongóinak az erdélyi születésű Molnár Levente. Az amerikai operaház a következő évadokban Wolfgang Amadeus Mozart és Lorenzo da Ponte három közös operáját viszik színre. Elsőként a Figaro házasságát, melyben Liszt-díjas magyar operaénekes – többek között Gent és Budapest után – Almaviva gróf szerepét énekli. 

„Nagyon érdekes és újszerű rendezés, amin most dolgozunk, ugyanis az Egyesült Államokba helyezik át az operát, természetesen különböző utalásokkal saját történelmükre. A három alkotást trilógiaként fogják fel, különböző korokat kísérnek majd végig. A Figaro 1780-ban játszódik, de a Don Giovanni például majd egy disztópikus jövőben, 2090 környékén.” – mondja Molnár Levente.

- hirdetés -

A bariton alkotótársai a darabban például Michael Sumuel, aki számos európai operaházban énekelt már, jelenleg a San Francisco Opera egyik állandó művésze és a barbadosi születésű Jeanine De Bique, aki szintén először lép színpadra a tengerentúli városban. A számos nemzetközi előadó mellett azonban még egy hazai művész is közreműködik az előadásokon: a zenekart Nánási Henrik dirigálja majd.

Ide kapcsolódik:
Nánási Henrik vezényli Bartók Kékszakállúját a New York-i Metben

„Örömmel tölt el, hogy ketten is vagyunk magyarok a produkcióban, ilyen távol a hazánktól. Szerintem ez igazi büszkeség. Nagyon várom a bemutatót, és az azt követő előadásokat. A New York-i közönség kellemes csalódás volt annakidején, lazaság jellemzi őket, nem félnek tapsolni. Kíváncsi vagyok, a nyugati parton ez mennyire lesz így.”

Molnár Levente az október 11-i premieren kívül még hét alkalommal áll színpadra San Franciscóban.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.