Papageno Radio
Színház Szegeden debütál Alföldi Róbert West Side Storyja

Szegeden debütál Alföldi Róbert West Side Storyja

2020 nyarán kerül színre a Szegedi Szabadtéri Játékokon Bernstein nagyszabású musicalje Alföldi Róbert rendezésében. A szívhez szóló Rómeó és Júlia-történet, izgalmas bandaháború, latin temperamentum és Leonard Bernstein varázslatos zenéje egészen biztosan minden nézőt elvarázsol. 

Legendás musicalklasszikus premierje zárja 2020 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokat, abból az alkalomból, hogy a West Side Storyt 1965-ben itt láthatta először a magyar közönség. Leonard Bernstein nagyszabású, Hollywood aranykorát idéző, gyönyörű zenei világú, latin ritmusokkal fűszerezett műve számtalan generációt meghódított már. A West Side Storyt a Rómeó és Júlia történetéből inspirálódva alkotta meg Leonard Bernstein, így az előadás rímel majd a korábbi Dóm téri élményekre, amikor is Shakespeare love storyját láthatták a nézők. Ez a történet azonban New Yorkban, az 1950-es években játszódik. Két rivális, különböző etnikai hátterű banda, a Jets és a Sharks harcát követhetjük végig, miközben Tony és a Puerto Ricó-i Maria szerelembe esnek egymással.

Ide kapcsolódik:
Meghallgatás Alföldi Róbert készülő West Side Story produkciójába

A produkció ősbemutatójára 1957-ben került sor a Broadwayn, és rögtön 6 Tony-díj-jelölést is besepert, a filmadaptáció pedig 10 Oscart kapott. A darab a premier óta folyamatosan inspirálja a színházi és filmes alkotókat, 2020-ban Steven Spielberg készít belőle új verziót a mozivászonra.

Ide kapcsolódik:
Steven Spielberg rendezi Bernstein West Side Storyjának új filmadaptációját

A West Side Story kultikus alapművé nőtte ki magát, ami Bernstein lánya, Jamie Bernstein szerint nem is lehet másképp, hiszen a fantasztikus zenei világ mellett a történet a szeretet gyűlölet feletti győzelméről szól, miközben olyan, a mai napig fontos kérdésekről beszél, mint az idegen kultúrákkal szembeni félelem és a rasszizmus mérgező jelensége.

Alföldi Róbert rendezése 2020. augusztus 14-én, 15-én, 16-án, 20-án, 21-én és 22-én lesz látható Szegeden.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!