Papageno Radio
Intermezzo Távol-keleti turnéra indult a Győri Filharmonikus Zenekar

Távol-keleti turnéra indult a Győri Filharmonikus Zenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Győri Filharmonikus Zenekar társulata október 8-án hajnalban kelet-ázsiai turnéra indult. Az együttes feladatának és küldetésének tekinti, hogy külföldi bemutatkozásaival vigye városa, országa jó hírnevét. A mostani utazás kiemelt fontosságú, hiszen Japánnal 150 éves, míg Dél-Koreával 30 éves diplomáciai kapcsolatot ápol Magyarország.

A győri társulat 18 nap alatt 10 koncerten 19 művet, 5 különböző helyszínen ad elő. Az együttes tagjai Japán, Tajvan és Dél-Korea közt mintegy 8 repülőutat tesznek meg. Három fesztiválon játszanak majd, széles repertoárjukban kultikus magyar és külföldi zeneszerzők művei szerepelnek, nemzetközi szólistákkal kiegészülve. Az együttest Berkes Kálmán művészeti vezető és Dobszay Péter dirigálja majd.

Ide kapcsolódik:
Felfedezetlen szigetre hajózik a Győri Filharmonikusok az új évadban

A turné első állomása Fukuyama, ahol felcsendül egy ősbemutató is, Yoshihisa Hirano Koto concertója. Ezt követi a tajvani fesztiválon való bemutatkozás. A szigetországban legutóbb a győri társulat Ennio Morricone vezényletével muzsikált nagy sikerrel.

Az idei kelet-ázsiai fellépés egyik csúcspontjának a szöuli Lotte Hallba meghirdetett koncert ígérkezik. Hazánk a győri társulat bemutatkozásával a Dél-Koreával fennálló 30 éves diplomáciai kapcsolatát ünnepli. Az október 22-ei esemény a XI. Koreai Nemzetközi Zenei Fesztivál nyitókoncertje.

Ide kapcsolódik:
Dobszay Péter: „A zenészek jogos igénye, hogy a karmester partnerként tekintsen rájuk”

A turné utolsó állomásának helyszíne a tokiói Musashino Zeneakadémia lesz, ahol felhangzik Bartók Béla Concertója is. Az október 24-ei ünnepi koncert előtt leleplezik a zenekar ajándékát, a győri szobrászművész, Lebó Ferenc Liszt Ferencről készült alkotását.

Promóció

X
X