Papageno Radio
Intermezzo Tokióban zárul a Győri Filharmonikus Zenekar távol-keleti turnéja

Tokióban zárul a Győri Filharmonikus Zenekar távol-keleti turnéja

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Fukuyamán kezdte és Tokióban fejezi be háromhetes kelet-ázsiai turnéját a Győri Filharmonikus Zenekar.

Magyarország és Japán közt 150 éve él és virágzik a kulturális, gazdasági és diplomáciai kapcsolat. Az ünnepi záróhangversenyt a tokiói Musashino Zeneakadémián tartják, a világhírű intézménynek 25 évig volt vendégprofesszora Berkes Kálmán, a győri együttes művészeti vezetője és a turné karmestere.

A hangverseny előtt leleplezik a Győri Filharmonikus Zenekar ajándékát, Lebó Ferenc szobrászművész Liszt Ferencről készített alkotását. A japán zenei intézményben eddig is helyet kaptak világhírű magyarjaink, a Bartók Bélát és Kodály Zoltánt megmintázó művek mellé kerül a zongoristát és zeneszerzőt megörökítő győri szobor is.

Ide kapcsolódik:
Felfedezetlen szigetre hajózik a Győri Filharmonikusok az új évadban

A Győri Filharmonikus Zenekar idei kelet-ázsiai turnéjának fontos állomása volt még az október 22-i koncert is, amit a szöuli Lotte Hallban rendeztek meg. Hazánk a győri társulat fellépésével ünnepelte a Dél-Koreával fennálló 30 éves diplomáciai kapcsolatát, és egyben tisztelgett nemzeti ünnepünk, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke előtt. A Győri Filharmonikus Zenekar bemutatkozásával megnyitotta a XI. Szöuli Nemzetközi Zenei Fesztivált, Berkes Kálmán dirigálásában többek között felcsendült Liszt Ferenc Les Préludes című műve és Bartók Béla Concertója. A Győri Filharmonikus Zenekar hangversenyét a legnagyobb dél-koreai tévétársaság, a KBS is rögzítette, a koncertfilmet a jövő hónapban tűzi műsorára.

Promóció

X
X