Papageno Radio
Színház Walesben csak az a pályázat kap támogatást a kulturális alaptól, ami a...

Walesben csak az a pályázat kap támogatást a kulturális alaptól, ami a minimálbért kifizeti

Az Arts Council Wales (a Nemzeti Kulturális Alap walesi megfelelője) a jövőben csak azokat a projekteket támogatja, amelynek pályázói vállalják, hogy a közreműködőknek legalább a szakszervezetek és a szakmai szervezetek által javasolt minimálbért megfizetik.

Az irányelvek publikusak, az előadókra, tehát a színészekre, táncosokra, zenészekre, technikusokra és a háttérszemélyzetre, továbbá a képző- és vizuális művészekre egyaránt vonatkoznak.

Ide kapcsolódik:
Schiff András díszdoktori címet kapott a walesi hercegtől

A walesi szóvivő szerint „ha valóban komolyan vesszük a presztízscsökkenést, és szeretnénk biztosítani azt, hogy a művészeti területen biztosítsuk az utánpótlást, a minimálbér bevezetése fontos lépés a valódi és joggal elvárt méltányosság elérése felé.”

Az Egyesült Királyság NKA-jának szóvivője másképp látja a dolgokat. Az országos szervezet nem tervezi, hogy minimálbért vezet be a pályázatoknál, mert elvárják, hogy a támogatott pályázatok közreműködői megkapják az iparági irányelvek szerint előírt fizetéseket, vagy inkább afölött keresnek. Hozzátette azt is, hogy a nemzeti intézményektől el is várják, hogy többet fizessenek.

(Via Arts Professional)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!