Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo 22 év után újra Budapesten énekel Franco Vassallo bariton

22 év után újra Budapesten énekel Franco Vassallo bariton

2019. november 1-jén Donizetti ritkán hallható Requiemjének egyik szólistájaként lép fel Franco Vassallo a Müpában, Speranza Scappucci vezényletével és a Concerto Budapest, illetve a Magyar Rádió Énekkara közreműködésével. A koncerten Schubert I. (D-dúr) szimfóniája is elhangzik.

- hirdetés -

Az olasz bariton karrierje egy budapesti versenygyőzelemmel indult 1997-ben, ennek jutalmaképp énekelhette el Ford szerepét egy Falstaff-előadásban, és a fellépésnek köszönhetően gyorsan beindult a művész nemzetközi karrierje. Franco Vassallo repertoárja leginkább a bel cantóra fókuszál, Donizetti és Bellini operáiban kimagasló alakításokat nyújtott. Olyan kiváló karmesterekkel és rendezőkkel dolgozott együtt, mint Riccardo Chailly, Daniele Gatti, Valerij Gergijev, Daniel Harding, James Levine, Jeffrey Tate, James Conlon, Fabio Luisi, Franco Zeffirelli, Robert Carsen és David McVicar.

- hirdetés -

Franco Vassallo Elina Garancával A sevillai borbélyban

Vassallo nagyon boldog, hogy ennyi év után visszatérhet Budapestre: „Ez a fellépés visszaidézi a múltat, a karrierem kezdetét. Budapest szerencsét hozott nekem!” Donizetti Requiemjét komoly, jelentős műnek tartja, ami megérdemelné, hogy gyakrabban kerüljön műsorra. „Donizetti pályatársa, Bellini emlékére komponálta a darabot 1835-ben. A mű időben és stílusát tekintve Mozart és Verdi gyászmiséje között helyezhető el. Kevésbé vált híressé, mint a két előbb említett requiem, de egyfajta hidat teremt köztük: Mozart zenéjéből inspirálódik, de előrevetíti Verdit is, mindezt egyedi és személyes hangvétellel teszi” – vélekedik az énekes.

Ide kapcsolódik:
A Müpában vezényel Speranza Scappucci, aki Mutit és Bicskovot is helyettesítette már

Franco Vassallo az idei évadban Puccini A köpeny című egyfelvonásosában debütál a firenzei operaházban, fellép az Aidában a barcelonai Liceuban és egy új Don Carlos-előadásban, melyet a Salzburgi Húsvéti Játékokon mutatnak be Christian Thielemann vezényletével.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.