Papageno Radio
Intermezzo A Hospice Alapítvány javára koncertezik a Budafoki Dohnányi Zenekar

A Hospice Alapítvány javára koncertezik a Budafoki Dohnányi Zenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Január 6-án a Művészetek Palotájában ad rendhagyó koncertet a Dohnányi Szimfonikus Zenekar a Magyar Hospice Alapítvány javára.

A Budafoki Dohnányi Zenekar Magyarország legdinamikusabb szimfonikus zenekara. Most a fantasztikus tehetségű Radics Gigivel és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Szakcsi Lakatos Bélával készülnek közös produkcióra.

Radics Gigitől a közönség eddig elsősorban a pop-rock, az r’n’b és a soul műfaját szokhatta meg, Szakcsi Lakatos Béla pedig a jazz és a klasszikus zene világában mozog legotthonosabban.

A koncert egy-egy „zenei bemutatkozással” indul a fellépők legnépszerűbb számaival, a tőlük megszokott stílusirányzatokban. Majd komfortzónájukat elhagyva és sokoldalúságukat megmutatva más műfajokba kalandoznak, végül közös produkciókkal teszik teljessé az est zenei élményét. Vezényel: Hollerung Gábor.

A Magyar Hospice Alapítvány hagyományos újévi koncertjén a korábbi években olyan formációk léptek fel, mint a Quimby, a Boban Markovic Orkestar vagy a Majka és a Ők a 100 tagú cigányzenekarral. A legutóbbi, Majkáék által adott koncert a Budapest Hospice Ház egy betegszobájának másfél éves fenntartását tette lehetővé.

Ha segítené az alapítvány betegellátási tevékenységét, a gyógyíthatatlan daganatos betegek szakszerű és szeretetteljes ellátását, itt válthat jegyet a koncertre.

Promóció

X
X