Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A környezettudatosság útjára lép a Katona József Színház

A környezettudatosság útjára lép a Katona József Színház

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

„Fontosnak tartjuk, hogy a meghatározó kulturális intézmények szemléletformálásban és példamutatásban élen járjanak, ezért a társulat kezdeményezésével és a közönség elvárásaival összhangban lépéseket teszünk ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében” – közölte a Katona József Színház vezetése.

Mint elhangzott: ezt a megújulást jelképezi az Előcsarnokban felállított K: logó, amelynek korábbi piros színét zöld, ún. stabilizált mohaszőnyeg váltotta fel. Az átalakulást a Wallgo Design csapatával közösen valósították meg.

- hirdetés -

A színház arról tájékoztatott, hogy támaszkodva a nézőik körében végzett felmérés eredményeire, 2020-tól kezdve fokozatosan csökkentik és papírtakarékossá teszik nyomtatott anyagaikat, majd középtávon ezeket korszerű, digitális megoldásokkal helyettesítik.

Ide kapcsolódik:
Együtt folytatja a MINI és a Katona József Színház

A közlemény úgy fogalmaznak, hogy „hulladékmennyiségünk csökkentése érdekében a társulati büfékben és a K:antinban minimalizáljuk az egyszerhasználatos műanyagokat, ezeket biológiailag lebomló vagy többször is használható anyagokkal helyettesítjük. A színház területén a közelmúltban bevezettük a szelektív hulladékgyűjtést, az üzemeltetési és közönségforgalmi terekbe kihelyezett gyűjtőedények az elterjedt rendszer szerint külön kezelik a leggyakoribb, újrahasznosítható hulladékfajtákat.

Kiemelten fontosnak tartjuk azokat a projekteket, amelyek a hulladékmentesség és a klímatudatosság népszerűsitését szolgálják, ezért csatlakoztunk a 10 millió FA civil közösség egyik kezdeményezéséhez. A Hagyd élni – élni hagy alternatív karácsonyfa formatervező pályázat célja felhívni a figyelmet az ünnepi célú fakivágás méreteire. A szervezőkkel együttműködve különdíjat ajánlunk fel a számunkra legszimpatikusabb pályamunka beküldője számára: a díjazott alkotást a tervező segítségével megvalósítjuk, majd december 6-án, a hivatalos eredményhirdetés másnapján, az ünnepi készülődés jegyében felállítjuk az Előcsarnokban. Onnantól egy hónapig megtekinthető lesz a K:antinban, mint a Katona hivatalos karácsonyfája. A pályázat beadási határideje november 25.”

Az anyagokat elektronikusan a hagydelni@gmail.com címre kell elküldeni, de postai úton, vagy személyesen is eljuttatható a Dynamo Bike and Bake címére (1053 Budapest, Képíró utca 6.) További információ a fenti e-mail elérhetőségen kérhető.

„Az előttünk álló kihívások közül talán a kibocsátás csökkentése a legfontosabb feladat. Ezt mind többen felismerik, ugyanakkor szükség van olyan korszerű, alternatív megoldásokra, amelyek könnyebbé tehetik az átalakulást. Ebben lépett nagyot az idén 60 éves MINI. A márkával immár harmadik éve tart a Katona gyümölcsöző együttműködése. Első, tisztán elektromos autójukat, a MINI Cooper SE-t, sajtótájékoztató keretében színházunk Előcsarnokában mutatták be. A nagyvárosokba tervezett 100%-ban elektromos meghajtású MINI-t novembertől kezdi gyártani a BMW Group. A zéró emissziójú típus lítium-ion akkumulátora egyetlen feltöltéssel 235 – 270 kilométer tisztán elektromos meghajtást garantál, miközben megőrizte a márkára jellemző egyedi karakterjegyeket” – áll a közleményben.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X