Papageno Radio
- hirdetés -
Színház A milánói Scala jótékonysági balettestet rendez az elárasztott velencei La Fenice megsegítésére

A milánói Scala jótékonysági balettestet rendez az elárasztott velencei La Fenice megsegítésére

November 29-én a milánói Scala egy rendkívüli előadást iktat be műsorába, melynek teljes bevételét a velencei La Fenice megsegítésére fordítják, amely szintén a víz alatt találta magát, miután Velencében a csatornák szintje több mint 1,50 méterrel megemelkedett.

- hirdetés -

A velencei operában Verdi Don Carlos című művét próbálták volna a következő időszakban, de az árvízi fenyegetettség miatt egyelőre felfüggesztették a munkát. Az épületben található hangszereket kimenteték, a legtöbbet teljes sötétségben, hiszen a város nagy részében áramkimaradások nehezítették az egyébként is válságos helyzetet.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
A La Fenice operaházat sem kíméli a velencei árvíz

A La Scala jelenlegi intendánsa, Alexander Pereira azt nyilatkozta, hogy a milánói operaház minden egyes dolgozóját mélyen megérintette a világ legszebb városának helyzete, ráadásul ilyen komoly árvíz a múltban csak ritkán sújtotta Velencét. „Csak néhány nappal azelőtt öntötte el a víz az épületet, hogy a La Fenice megkezdte volna új balett- és operaévadát. Amikor ezt láttuk, rögtön arra gondoltunk, hogy egy külön előadással szeretnénk kifejezni szolidaritásunkat.”

A jegyek 18 euró és 150 euró közötti árkategóriában kaphatók, melyeknek értékesítése már megkezdődött.

A programban George Balanchine, Jiří Kylián és Maurice Béjart előadásai láthatók majd, utóbbiban a La Scala társulatának vezető balett-táncosnője, Martina Arduino is szerepel. Az operaház zenekarát Felix Korobov fogja vezényelni.

(Via Gramilano)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!