Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Elkészült a Vízipók-csodapók karaktereit ábrázoló tűzfalfestmény

Elkészült a Vízipók-csodapók karaktereit ábrázoló tűzfalfestmény

Elkészült az óriás tűzfalfestmény a Józsefvárosban található Leonardo utca 12-14. szám alatti ház tűzfalán, a képen a Vízipók-csodapók című rajzfilm karakterei elevenednek meg – közölte a Színes Város Csoport november 11-én az MTI-vel.

- hirdetés -

Az összegzés szerint a gigantikus falfestmény két hónap alatt készült el 50 szín és 300 liter festék felhasználásával, a 350 négyzetméteres tűzfalat előzetesen hőszigetelték, ezt követően került fel rá a népszerű rajzfilmsorozat karaktereit ábrázoló murális alkotás. „Az egyik legjobb dolog a falfestésekben, ahogy egy-egy projekt idején beépülünk azoknak a lakóközösségeknek az életébe, akik nap mint nap látják a munkánkat” – idézi a tájékoztató Flór Pétert, a csoport főtitkárát.

- hirdetés -

A Vízipók-csodapók karaktereit ábrázoló tűzfalfestmény Józsefvárosban – fotó: MTI/Mónus Márton

A Színes Város Csoport a Józsefvárosi Önkormányzat pályázatának eredményeként idén hat különböző falfelületet újít meg, és színesít ki a kerületben. Először a Szaffi szereplőit festették fel a Szigony utca 10. szám alatti házra 600 négyzetméter nagyságban, majd a Vuk karakterei kerültek fel egy 800 négyzetméter nagyságú felületre, most pedig a Vízipók-csodapók készült el.

Ide kapcsolódik:
A Vuk szereplői kerültek egy budapesti tűzfalra

Terveik között szerepel még a Macskafogó, valamint a Vuk folytatásának az elkészítése.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.