Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Háromszoros áron kelt el egy emblematikus szoprán Turandot-jelmeze

Háromszoros áron kelt el egy emblematikus szoprán Turandot-jelmeze

90-120 ezer forintnak megfelelő fontra taksálták, végül több, mint háromszoros összegért kelt el Salisburyben egy árverásen három kínai selyemköpeny, amelyeket Eva Turner, az operatörténet egyik meghatározó Turandotja viselt az 1920-as és 1930-as években.

- hirdetés -

Az 1892-ben született és 1990-ben elhunyt angol drámai szoprán az olasz és a német repertoár erős nőalakjait (többek között Santuzza, Aida, Brünnhilde, Donna Anna, Leonora) megformálásával szerezett hírnevet. 1924-ben hallgatta meg Arturo Toscanini, és szerződtette a Scala 1924-25-ös Ring-ciklusára, Freia és Sieglinde szerepeire.

- hirdetés -

Eva Turner a Turandot-ősbemutatón, 1926. április 25-én a közönség soraiban ült, de még abban az évben, decemberben viselte elénekelte a Puccini-opera címszerepét Bresciában. Ebben az előadásban viselte először az árverésre bocsátott 3 három selyemköpenyt, amelyeket 1928-ban a Covent Gardenben, 1929-ben pedig a Scalában is magára öltött.

Ide kapcsolódik:
Puccini Turandot című operáját mutatják be a Szentmargitbányai Kőfejtőben

A három, 19. században készült köpeny mellett egy pávatoll legyező, egy dedikált fotó és az énekesnő 90. születésnapjára rendezett gálakoncertek aláírt programjai is alkották az aukciós tételt, amelyek 371 ezer forintnak megfelelő fontért keltek el.

(Via Klassik.com, Woolley and Wallis)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!