Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ideiglenes múzeum épül az Eiffel-torony mellett a Grand Palais felújítása miatt

Ideiglenes múzeum épül az Eiffel-torony mellett a Grand Palais felújítása miatt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Mivel felújítás miatt a párizsi Grand Palais három évre bezár, helyettesítésére az Eiffel-torony mellett emelnek új ideiglenes múzeumot – adta hírül a The Art Newspaper művészeti folyóirat honlapja.

- hirdetés -

Chris Dercon, a francia kormány illetékese emlékeztetett arra, hogy a Grand Palais évente számos nagyszabású kiállításnak ad otthont, jelenleg is olyanok láthatók, mint a február 10-éig tartó El Greco- és a január 27-én záruló Toulouse-Lautrec-tárlat.

Ide kapcsolódik:
Több mint 25 év után nyílt Toulouse-Lautrec-életmű-kiállítás Párizsban

Párizs vezetősége tavaly fogadta el a Mars-mezőre, az Eiffel-torony mellé épülő Le Grand Palais Éphémere (átmeneti Grand Palais) terveit. Az 1900-as világkiállításra épült Grand Palais 2021 januárja és 2024 nyara között lesz zárva.

Grand Palais, 1909 – forrás: wikipedia.org

A felújított múzeum megnyitását a 2024-es párizsi nyári olimpiai játékokra időzítik. A Grand Palais renoválása alatt 2021-ben és 2022-ben a Fiac fair, a kortárs művészeti vásár is az új múzeumba költözik. Azt még nem döntötték el, hogy 2023-ban is marad-e a rendezvény az új környezetben. Dercon szerint ezt majd az dönti el, hogy hol lesznek kedvezőbben a körülmények a kiállítóknak és a közönségnek.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X