Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Meghalt Terry O'Neill, a legnagyobb legendák fotósa

Meghalt Terry O’Neill, a legnagyobb legendák fotósa

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A hatvanas évek művészvilágának egyik legfontosabb fotósa volt Terry O’Neill. David Bowie volt a múzsája, de fényképezőgépe elé álltak a brit királyi család tagjai is. 81 éves volt. 

- hirdetés -

Legutóbb októberben mutatkozott nyilvánosság előtt, amikor a Buckingham-palotában Vilmos herceg kitüntette őt a Brit Birodalom Rendjével.

Elton John Terry O’Neill fotóján – forrás: news.sky.com, fotó: Terry O’Neill

Terry O’Neill munkássága elképesztően gazdag volt, fotózta a brit királyi családot (beleértve a királynőt is), Audrey Hepburnt, Elton Johnt, Winston Churchillt, Frank Sinatrát, a Rolling Stones, Amy Winehouse-t, Luciano Pavarottit és David Bowie-t. Utóbbi O’Neill inspiráló múzsája is volt: Bowie-t két évtizeden át fényképezte. „Úgy kezeltem Davidet, mint egy Shakespeare-színészt, mivel sosem tudhattad, legközelebb milyen formában tűnik fel. Tudott úgy kinézni, mint egy földönkívüli, vagy egészen nőiesen; mindig nagyon izgalmas volt, mert minden, amit csinált, váratlan volt” – fogalmazott korábban O’Neill Bowie-ról.

Az első fotósok között volt, akik fényképet csináltak a Beatles-ről is. Amikor őt felkérték, akkor még csak „egy kis zenekarként” harangozták be neki a fiúbandát.

(Via HVG)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X