Papageno Radio
Intermezzo Művészek, akik fontos lépéseket tesznek a környezet megóvása érdekében

Művészek, akik fontos lépéseket tesznek a környezet megóvása érdekében

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Nem indul lemezbemutató turnéra egy angol rockegyüttes, a Coldplay, mert aggasztónak tartják koncertjeik környezeti terheit. A zenekar vezetője azt nyilatkozta, hogy keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel a természetet nem károsítják tovább.

A zenekar utoljára 2016-2017-ben turnézott a világ körül, akkor négy kontinensen 122 koncertet adtak. Chris Martin énekes elmondta, hogy csalódnának, ha a következő turnéjuk nem lenne karbonsemleges, így inkább addig el sem indulnak, amég megoldást nem találnak a problémára. Az együttes a londoni Természettudományi Múzeumban is adott egy koncertet november 25-én. Minden bevételüket környezetvédelmi szervezeteknek szánják.

Hasonlóan gondolkodik a helsingborgi Koncertterem vezetése is, mely progresszív és környezettudatos felhívásával azt javasolta vendégszólistáinak és a jövőre náluk vezénylő karmestereknek, hogy a 2020/21-es évadban lehetőség szerint kerüljék a légiközlekedést.

Ide kapcsolódik:
Környezettudatosságért kampányol egy svéd koncertterem

De nem csak a zenészek körében kezd egyre központibb témává válni a környezetvédelem. Korábban írtunk arról, hogy a Royal College of Art egyik divattervezés szakos diákja, a dán Laura Kraup Frandsen a túlfogyasztás elleni tiltakozásának hangot adva megtagadta a fizikai kollekció bemutatását a diplomakiállításán. „Egy halott bolygón divat sincs” – mondta.

Ide kapcsolódik:
Diplomakiállítás helyett kihalás-performansszal tiltakozott egy dán divattervező

A színházak is elkezdtek lépéseket tenni az ügy érdekében, köztük például a budapesti a Katona József Színház. „Fontosnak tartjuk, hogy a meghatározó kulturális intézmények szemléletformálásban és példamutatásban élen járjanak, ezért a társulat kezdeményezésével és a közönség elvárásaival összhangban lépéseket teszünk ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében”.

Ide kapcsolódik:
A környezettudatosság útjára lép a Katona József Színház

(Via index.hu)

Promóció

Stream és színház

X
X