Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Rangos szaklap méltatja Koltai Katalin gitárművész munkáját

Rangos szaklap méltatja Koltai Katalin gitárművész munkáját

Már többször beszámoltunk Koltai Katalin gitárművész saját átiratairól, elég ha csak Ravel madarait vagy Győri Noémivel megjelent közös lemezét említjük. Az utóbbi években a gitárművészről az amerikai Classical Guitar Magazine, – a klasszikus gitár világának talán legfontosabb szaklapja – is több cikket közölt, ezúttal azonban nemcsak a hét videójának választották, hanem hosszan méltatják is a művész Bartók Az éjszaka zenéjéből készült átiratát és felvételét.

- hirdetés -

A cikkből kiderül az is, hogyan kísérletezte ki a gitárművész azt a különleges egyhúros kapodaszert, ami lehetővé tette a többrétegű, klaszterekre épülő zongoradarab – máskülönben a gitáron lehetetlen – eljátszását.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Koltai Katalin: „Szükségem van alkotói jelenlétre is a zenélésben”

Koltai Katalin beszámolt arról is, hogy 2018-ban úgy döntött, PhD tanulmányok keretében kívánja elmélyíteni művészi munkáját, és miután a londoni Royal Academy of Music és a University of Surrey – International Guitar Research Center is helyet kínált neki, az utóbbit választotta egy 3 éves doktori ösztöndíj keretében. Tanulmányait most szeptemberben kezdte el Surrey-ben, ahol PhD hallgatóként a katedrán is kap feladatokat. A doktori kutatás eredményességét bizonyítja, hogy azóta meghívták a klasszikus gitár két legkiemelkedőbb eseményére a hongkongi Altamira Guitar Symposiumra és az amerikai GFA (Guitar Foundation of America) Conventionre is, utóbbin 2020 júniusában lép majd fel.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X