Papageno Radio
Intermezzo Színes koncertsorozattal készül a Vántus István Kortárszenei Napok

Színes koncertsorozattal készül a Vántus István Kortárszenei Napok

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

November 18. és 21. között rendezik meg Szegeden az idei Vántus István Kortárszenei Napokat, amely tíz hangversenyen keresztül mutatja be a magyar zeneszerzés múltját és jelenét.

A koncertsorozaton elhangzik a két legidősebb mester, Láng István és Soproni József egy-egy művének ősbemutatója, valamint a fiatal szegedi zongoraművész-komponista, Klebniczki György legújabb kompozíciója is. A Zeneszerző és közönsége című beszélgetés vendége ezúttal Kósa Gábor lesz, a Somogyi-könyvtár Zenei Album sorozatában pedig Pertis Jenő munkássága és egyik fiának emlékezése kerül középpontba, illetve kiállítás nyílik a zeneszerző személyes tárgyaiból.

A zenepedagógiai intézmények három matinét és egy délutáni hangversenyt szerveznek kortárs szerzők műveiből. A Budapesti Vonósok vendégszereplésének két szólistája Vigh Andrea (hárfa) és Kiss Gy. László (tárogató) lesznek. A rendezvénysorozaton az alapító, Vántus István három műve is elhangzik.

Ide kapcsolódik:
Dobos Dániel: „Jobb úgy dolgozni, ha egyértelműek a keretek”

A közreműködők nagy része – mint minden évben – a szegedi művészek köréből kerül ki, akik elhivatottan szólaltatják meg Bánkövi Gyula, Bozay Attila, Csemiczky Miklós, Dobos Dániel, Huszár Lajos, Király László, Kocsár Miklós, Kovács Zoltán, Laczó Zoltán Vince, Madarász Iván, Olsvay Endre, Reményi Attila, Sugár Miklós, Tóth Péter és Virágh András Gábor – e láthatóan életkorilag és stilárisan színes választékot mutató szerzői panoráma – műveit.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X