Papageno Radio
Intermezzo Újabb tűzfalról figyelnek minket a Vuk szereplői

Újabb tűzfalról figyelnek minket a Vuk szereplői

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Újabb tűzfal készült el a Józsefvárosi Önkormányzat és a Színes Város Csoport együttműködése nyomán: a Szigony utca 8. számú épület Losonci tér felé eső oldalán, 600 négyzetméter nagyságú falfelületen a Vuk karakterei elevenednek meg – közölte a Színes Város Csoport.

Az összegzés szerint az épületet először hőszigetelték, majd utána kerültek fel Dargay Attila népszerű rajzfilmsorozatának karakterei a tűzfalra.

Három évvel ezelőtt indult útjára az a kezdeményezés, hogy a Színes Város Csoport művészei Józsefváros Önkormányzata támogatásával ismert magyar meséket festenek fel a VIII. kerületben. Először a Szaffi valósult meg a Szigony utca 10. szám alatt 600 négyzetméter nagyságban, majd a Vuk karakterei kerültek fel egy 800 négyzetméter nagyságú felületre, aztán a Vízipók-csodapók szereplőit festették meg, most pedig elkészült a Vuk folytatása.

Újabb tűzfalon láthatók a Vuk szereplői – fotó: Farkas András / Színes Város

Terveik között szerepel még a Macskafogó, valamint Somogyi János festőművész 1965-ben készült, Nők galambokkal című sgraffitója újragondolt változatának az elkészítése.

Ide kapcsolódik:
Ezek Budapest legkülönlegesebb street art-alkotásai

(Via MTI)

Promóció

Stream és színház

X
X