Papageno Radio
- hirdetés -
Színház A párizs operaház társulata is sztrájkol a tervezett nyugdíjreformok miatt

A párizs operaház társulata is sztrájkol a tervezett nyugdíjreformok miatt

Az Opera de Paris egy hét alatt 2,5 millió eurót vesztett a franciaországi sztrájk miatt, amelyet Emmanuel Macron nyugdíjreformja elleni tiltakozásként hirdettek meg. Az intézmény munkatársai is az utcára vonultak, mert nem akarják elveszíteni a kedvezményeiket.

- hirdetés -

Franciaországban jelenleg 42-féle nyugdíjrendszer él egymás mellett,Emmanuel Macron tervei szerint az eddig vállalatonként, illetve ágazatonként működő nyugdíjrendszerek 2025-ben egyesülnének és egységesülnének. Az Opera de Paris és a Comédie Française saját nyugdíjrendszere XV. Lajosig vezethető vissza, a két intézmény alkalmazottai nem szeretnék a kiváltságaikat elveszíteni. Ennek köszönhetően a balett-táncosok jelenleg 42 évesen, a technikai személyzet az 50-es éveiben mehet nyugdíjba, ami nem csökkentett, hanem teljes összegű nyugdíjat jelent.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Sztrájkra készülnek a Scalában

Miközben több felmérés is azt mutatja, hogy a franciák kétharmada indokoltnak tartja a nyugdíjreformot, hetven százalékuk a sztrájkot is támogatja, mert úgy érzékeli, hogy rosszul járhat egy új nyugdíjrendszerrel.

(Via The Telegraph)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!