Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Czakó Julianna kapta a Domján Edit-díjat

Czakó Julianna kapta a Domján Edit-díjat

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Idén Czakó Juliannának, a Miskolci Nemzeti Színház színművésznőjének ítélte a Domján Edit-díjat a legendás színésznő nevét viselő alapítvány.

A színház tájékoztatása szerint a díjat minden évben egy 40. életévét be nem töltött tehetséges vidéki színésznő kaphatja meg, aki alakításaiban tovább hordozza Domján Edit szellemiségét.

Az összegzés szerint Domján Edit bájával, tehetségével nemcsak a színpadot, de a filmvásznat és tévéképernyőt is meghódította, így lett az ország kedvence. Többször hangoztatta, hogy nem akar megöregedni. 1972. december 26-án, egy nappal 40. születésnapja után önkezével vetett véget életének. Kollégái, pályatársai nem akarták, hogy személye feledésbe merüljön, ezért 1992-ben létrehozták a Domján Edit Alapítványt, hogy minden évben kiválasszanak egy 40. életévét be nem töltött tehetséges vidéki színésznőt, aki a díjra érdemes.

Domján Edit – forrás: sonline.hu

Czakó Julianna a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Karán 2013-ban szerzett diplomát Rusznyák Gábor osztályában. A diploma megszerzése után a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött. Az elmúlt években minden műfajban bizonyította tehetségét, 2017-ben Junior Prima díjat kapott. Czakó Juliannának december 19-én este, a Luxemburg grófja előadás után nyújtották a Domján Edit-díjat.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X