Papageno Radio
Intermezzo Ellopott Klimt-portré bukkant fel Olaszországban

Ellopott Klimt-portré bukkant fel Olaszországban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egy 1997-ben az észak-olaszországi Piancenza egy galériájából ellopott Gustav Klimt-portré bukkant fel Olaszországban – írta a BBC hírportálja.

Nem sok remény mutatkozott, hogy a 60 milliós (19,8 milliárd forint) értékűre becsült Bildnis einer Frau (Egy hölgy arcképe) valaha megkerül, amíg a Ricci-Oddi galéria körül dolgozó kertész bele nem botlott egy fémlapba, mely mögött egy üreg rejtőzött. Az üregben talált egy fekete zsákot, benne egy festményt.

A gyanú szerint az ellopott Klimt-alkotást rejtette a zsák, melyet átadtak a rendőrségnek. A kép eredetiségét igazoló vizsgálatok még folynak. Massimo Ferrari, a galéria igazgatója azonban biztos abban, hogy az eredeti festmény került elő, mivel a hátoldalon látható bélyegzők és pecsétviasz eredeti. A rendőrség azt akarja kideríteni, vajon a tolvajok szándékosan hagyták-e az üregben a képet, hogy később, amikor a világ egyik leghíresebb műkincsrablásának híre feledésbe merül, akkor érte menjenek.

Ide kapcsolódik:
Nyolc érdekesség Gustav Klimtről

A festményt 1997. február 22-én vitték el a modern művészeti alkotásokat bemutató Ricci-Oddiból, ahol még a kiállítás előkészületei folytak. A képkeretet az épület tetején hagyták, hogy azt a látszatot keltsék, mintha a világítóablakon át törtek volna be. Az ablak azonban túl szűk volt, hogy a festmény átférjen rajta.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X