Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Gódor Erzsébet: „Sokkal többet tudok mutatni a cimbalomból, mint amit kinéznek belőle”...

Gódor Erzsébet: „Sokkal többet tudok mutatni a cimbalomból, mint amit kinéznek belőle” – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

„Már régóta szerettem volna egy olyan felvételt, amin egy közismert darabot dolgozok fel, és sokkal többet tudok mutatni általa a cimbalomból, mint amit kinéznek belőle” – mondta Gódor Erzsébet cimbalomművész, aki a BMC által első alkalommal megrendezett Nemzetközi Cimbalomversenyen hozzájárul a hazai sikerekhez, hiszen a klasszikus-kortárs kategóriában elért második helyezése mellett szinte minden különdíjat elnyert. 

– Miért épp Astor Piazzolla Libertangóját játszod ezen a videón?

– Sok ötletem van, de mindenképp ezt a darabot akartam elsőként bemutatni ilyen formában. Két éve volt egy nagyon fontos koncertem, és akkor is játszottam ezt a művet, de úgy éreztem, hogy nem sikerült elég jól, de mindenképp rögzíteni akartam úgy, ahogyan igazán elégedett lehetek vele. A Hubay Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol tanítok, a tanszakvezetőm, Árok Sándor zseniális hangfelvételeket csinál, és általa ismertem meg a Blue Sound videósát, Tóth Balázst, akitől különösen jó minőségű DPA-mikrofonokat kaptunk a felvételhez.

– Az improvizáció fontos számodra, amint az a legutóbbi beszélgetésünk során kiderült. A Piazzola-mű felvételekor mire koncentráltál zeneileg?

– Átiratot nem készítettem a darabból, mivel nagyon kevés időm volt ezzel foglalkozni a hangszer mellett, de jobb is, hogy nem terveztem meg mindent pontról pontra, hiszen több dolog csak a felvétel közben derült ki, például, hogy mi az, ami tényleg jól tud megszólalni a cimbalmon, és azt a felvétel is képes visszaadni. Emellett pedig ismét nagy teret hagytam a rögtönzésnek. Egyébként épp a felvétel utómunkája közben kaptam meghívást Buenos Airesbe, és régi álmom, hogy Amerikában is koncertezhessek, így legközelebb valószínűleg egy amerikai szerző művét veszem fel.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X