Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ismerje meg Virág Juditot, az egyik legnagyobb hazai aukciósház tulajdonosát

Ismerje meg Virág Juditot, az egyik legnagyobb hazai aukciósház tulajdonosát

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az utóbbi hónapokban csak férfi vendégei voltak a Jazzrajongók beszélgetéseinek: zenész, költő, műfordító és tévés személyiség egyaránt akadt köztük. E sorozatot most új színnel gazdagítja a háziasszony, Náray Erika, amikor a kedves és közvetlen modorú Virág Judit művészettörténésszel, a neves galériatulajdonossal készül közös estre december 12-én.

A cikk eredetileg a Müpa Magazinban jelent meg.

- hirdetés -

A vendég, a 19–20. századi magyar festészet egyik legjobb szakértője, akinek legendás árverésein már Munkácsy-­ és Csontváry­-képek is kalapács alá kerültek, szerényen azt mondja magáról, hogy férje nélkül nem alakulhatott volna így a pályája. Együtt alapították a Virág Judit Galériát és Aukciósházat, mégis úgy érezzük, Virág Juditra maradéktalanul illik Anaïs Nin mondása, mely szerint „az élet az emberi bátorság arányában zsugorodik össze vagy nő meg.”

Ide kapcsolódik:
Két életműrekord született a Virág Judit Galéria őszi aukcióján

Vajon milyen jazzt szeret a képszakértő? E sorok írója azt feltételezi, hogy mint egykori francia szakos egyetemista, Virág Judit talán a frankofon jazzt érzi szívéhez legközelebb állónak. Például a jazzéneklésnek azt a különleges válfaját, amely az amerikai zenei kíséretet (swing) a chanson-­hagyományokkal köti össze.

Tudjuk jól, hogy több kortárs festőnket ihlette meg „Amerika klasszikus zenéje”. Virág Judit egyszer talán jazztémájú festményekből is rendez majd kiállítást.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X