Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Klasszikus zenei kiadót alapított az angol rockzenekar gitárosa

Klasszikus zenei kiadót alapított az angol rockzenekar gitárosa

Jonny Greenwood, az angol Radiohead gitárosa Octatonic Records néven alapított kiadót. Az első lemezek szeptember végén jelentek meg.

- hirdetés -

Greenwood elmondta, a kiadó alapításában nagy hatással voltak rá fimzeneszerző barátai. A gitáros több Paul Thomas Anderson-rendezés, köztük a Vérző olaj és az Oscar-jelölt Fantomszál zenéjét jegyzi, írt darabokat a The Master és a Beépített hiba című filmekhez, és felkérte őt komponálásra a BBC Concert Orchestra és a London Contemporary Orchestra is.

- hirdetés -

Az első kiadványok a Volume 1 (Michael Gordon Industry és Water) és a Volume 2 (Daniel Pioro Bach 2. partitáját játssza) szeptember végén és október elején jelentek meg. Az Octatonic Records csak szólisták és kamaraegyüttesek lemezeit adja ki, és Greenwood saját, stúdióban még fel nem vett kompozícióit is meg fogja jelentetni.

Ide kapcsolódik:
Hol hallgathatunk az interneten klasszikus zenét?

Az alapító-gitáros elmondta, olyan darabokat szeretne kiadni bakeliten és streamingszolgáltatóknál is elérhetővé tenni, amelyek felvétele nagyon intim, személyes, és úgy adja vissza a műveket, hogy az a zeneszerzők és az előadók tehetségét igazolja. Hozzátette, reméli, hogy a felvételek ahhoz is hozzásegítenek, hogy többen járjanak koncertekre, és felkeltsék az érdeklődést az előadók iránt.

(Via Billboard.com)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!