Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Már a New York-i Met sem akar együtt dolgozni Vittorio Grigolóval

Már a New York-i Met sem akar együtt dolgozni Vittorio Grigolóval

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

„Helytelen és agresszív viselkedése miatt” megválik Vittorio Grigolo olasz tenortól a londoni Royal Opera House és a New York-i Metropolitan Opera – számolt be a BBC hírportálja.

- hirdetés -

A londoni intézmény már egy szeptemberi tokiói előadást követően felfüggesztette a 42 éves énekest és független vizsgálatot is indított az ügyben. Grigolo a Faust előadásának tapsrendjénél, majd azt követően tanúsított „helytelen és agresszív viselkedést”, ami „messze elmarad a dalszínház dolgozóival és előadóival szemben támasztott elvárásoktól.”

„Ezért úgy döntöttünk, hogy Grigolo jövőre nem fog visszatérni a Royal Opera House színpadára a Lammermoori Lucia előadásában. A szerepére idővel új válogatót írunk ki” – közölte a londoni operaház.

Az olasz tenor immár egy évtizede az operavilág egyik legfényesebb csillaga. Idén Sir Bryn Terfel oldalán szerepelt a londoni dalszínház Tosca című előadásában, és korábban a Traviatában, a Rigolettóban és a Bohéméletben is láthatta a brit főváros közönsége.

Grigolo az Instagramon reagált az intézmények bejelentéseire. Mint fogalmazott:

„rettentően elszomorít, hogy az általam mindig is mélyen tisztelt kollégáimmal szembeni viselkedésemet az elveivel összeegyeztethetetlennek értékelte a Royal Opera”.

A tenor ugyanakkor elismerte, hogy időnként „nagyon szertelenné” válik és ígéretet rá, hogy „a történtek soha többé nem fognak megismétlődni”.

Ide kapcsolódik:
Vittorio Grigolo: „Ma este is megöleltem néhány kórustagot”

A New York-i Metropolitan Opera közleményében azt írta, hogy a Royal Opera House Grigolo viselkedése miatt indított vizsgálata és az énekes felfüggesztése nyomán úgy döntöttek, hogy a tenor nem fog énekelni az intézmény mostani évadában. A The New York Times szerint Grigolo a Traviatában lépett volna színpadra idén télen.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X