Papageno Radio
- hirdetés -
Színház New Yorkban is tarolt Kámán Albert kisfilmje - Nézd meg az előzetest

New Yorkban is tarolt Kámán Albert kisfilmje – Nézd meg az előzetest

Az állami támogatás nélkül, művészi elhivatottságból készült Hazug tavasszal debütált a Cannes-i Filmfesztivál egyik kísérőeseményén, ahol a közönség vastapssal fogadta az alkotást. A premier óta pedig már számos sikert ért el a világ legkülönbözőbb pontjain: Los Angelesben, Olaszországban és Las Vegasban is több díjat zsebelhettek be az alkotók. Kámán Albert 22 perces alkotása legútóbb a New York Film Awardson méretett meg, ahol öt díjat is bezsebelt.

- hirdetés -

A hűtlenség és meghasonulás témáját feldolgozó kisfilm egy fiatal pár erdei házban töltött hétvégéjét mutatja be. A lány gyanús jeleket talál, melyekből arra következtet, hogy barátja megcsalja őt, és különböző tudatmódosító szerek hatására lassan elhatalmasodik rajta az őrület. Mindeközben legnagyobb félelmével kell szembenéznie: saját lelkiismeretével.

- hirdetés -

Nézd meg az előzetest ide kattintva!

A sötét felvételekből megkomponált történet thrillerszerű keretek között kibontakozó lélektani dráma, amely szimbolikus képekkel mutatja be a bűntudat mardosó érzését.

Kámán Albert rendező, személyes élményeiből íródott kisfilmjéért negyedszerre nyerte el a legjobb elsőfilmes rendezőnek járó kitüntetést, illetve nemrég a European Cinematography Awards neki ítélte a legjobb operatőrnek járó díjat.

A főszerepben, Jordán Tamás egyik legtehetségesebb tanítványa, a pályakezdő színésznő Nagyistók Edit harmadik alkalommal kapta meg a legjobb színésznő díját. A filmben hallható különleges elektroakusztikus aláfestő zenéért pedig, a legjobb filmzenének járó díjat az Erkel -és Bartók–Pásztory-díjas Bánkövi Gyulának ítélte a szakmai zsűri.

Az eddig mintegy 20 díjjal büszkélkedő szerzői filmet még számos külföldi nemzetközileg elismert fesztiválon indították az alkotók. Hosszú várakozás után a hazai közönség számára is látható lesz az alkotás: a Hazug magyarországi televíziós premierjét december 29-én 23:30-kor tartják az M2 Petőfi TV műsorán.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.