Papageno Radio
Blogok Müpa magazin Péterfy Bori: „Megmutatjuk a zenekar pszichedelikusabb oldalát”

Péterfy Bori: „Megmutatjuk a zenekar pszichedelikusabb oldalát”

A Péterfy Bori & Love Band hosszú ideje stabilan az ország egyik legjobb és legnépszerűbb kísérletező popzenekara, amelynek frontembere kerek évfordulóhoz érkezett, és az együttes szellemiségéhez híven ezt egy pszichedelikusabb-­intimebb koncerttel, ritkaságokkal, fontos vendégekkel ünneplik december 29-én a Müpában.

Péterfy Bori másfél milliárd másodpercnél is többet töltött a Földön, idén ősszel ünnepli félévszázados születésnapját, hogy egy mondaton belül két ilyen léptékben is keressük az idő határait, fogalmát. És ezt az apropót zenekarával életműszemle helyett a Love Band elszálltabb, ábrándosabb, intimebb oldalának megmutatásával, no és ritkaságok prezentálásával ragadja meg. Ő ad ajándékot, ahogyan azt a nagyok teszik.

A cikk eredetileg a Müpa Magazinban jelent meg.

Persze összegezni is van mit. Péterfy Bori természetesen színészként is igen jelentős, tagja volt a Krétakör Színháznak és a Nemzeti Színháznak, rengeteg fontos szerep mellett filmekben, tévésorozatban is emlékezetesek alakításai. Énekesként úgyszintén. A kilencvenes évek első fele óta működő, Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs által vezetett Amorf Ördögök zenekarba szállt be, még a kilencvenes évek második felében, és aztán lettek a 21. század elejétől az ország egyik kiemelkedő formációja, amelynek 2007-­es megszűnése után, részben azonos tagsággal indult a Péterfy Bori & Love Band (Péterfy Bori közben énekelt a Krétakör Színész-TáncZenekarban és az Underground Divasban is).

Boriék a Love Banddel még népszerűbbek lettek, eddig hat jobbnál jobb albumot adtak ki, a legutóbbi a 2017­-es remek Bori X, amely a tízéves fennállást egy telefonos játék-appal is feldobta, ebben Bori figuráját lehet végigvezetni különböző akadályokon.

A mostani év végi koncertnek pedig egészen egyedi az apropója és fókusza, Péterfy Bori mesél minderről: „ritka alkalom, hogy ülve lehet nézni a koncertünket, és általában valami különleges eseményhez kapcsolódik. Ennél jobb apropó, hogy ötvenéves leszek, nem is lehetne. A Másfél milliárd másodperc című koncertünkön megmutatjuk a zenekar pszichedelikusabb oldalát, eljátszunk sok olyan számot, amiket csak nagyon ritkán szoktunk, és lesznek olyan vendégek, akik fontosak az életünkben.”

Ide kapcsolódik:
Péterfy Bori: „Lehet, hogy írok egyszer egy könyvet” – Videó

Az ünnepi jelleget az énekes író testvére, Péterfy Gergely, a zenekarral nemrég közös dalt is szerzett slammer-­rapper, Saiid és a Love Band egyik állandó szövegíró­-alkotótársa, Tariska Szabolcs teszi teljessé. Az est gerincét zeneileg a 2010-­es 2B című harmadik lemez akusztikusabb-­pszichedelikusabb, formabontó, intim világa adja. Igencsak csábító ajánlat.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!