Papageno Radio
- hirdetés -
Színház A drezdai Richard Strauss-archívum már online is elérhető

A drezdai Richard Strauss-archívum már online is elérhető

2020. január 1-jén felszabadultak a Richard Strausshoz köthető zeneművek jogai. Ehhez kapcsolódóan a drezdai Sächsische Landesbibliothek – Staats- und Universitätsbibliothek (Szász Tartományi Könyvtár – Állami és Egyetemi Könyvtár) a Staatskapelle Dresden archívumával együttműködésben számos forrásanyagnak számító dokumentumot tett online elérhetővé.

- hirdetés -

Bár Richard Straussnak nem volt lakása Drezdában, szoros kapcsolatot ápolt a várossal, több mint hatvanszor látogatott el, leginkább munkaügyben, hiszen kilenc operájának itt tartották az ősbemutatóját. Ezeknek az előadásoknak a látványtervei ugyanúgy megtalálhatók az online böngészhető gyűjteményben, mint fotók, programfüzetek, Ernst von Schuch fő-zeneigazgatóval és Hermann Kutzschbach karmesterrel váltott levelek vagy az operák zenekari partitúrái. Mindezek mellett 320 hangfelvételen hallgatható meg a Strauss-életmű.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Ettől zseniális Richard Strauss zenéje

A dokumentumokat közvetlenül ide kattintva, a hangfelvételeket itt lehet elérni, a fotók, programfüzetek és egyéb képes anyagok itt böngészhetők.

(Via SLUB)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!