Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A rendszerváltás történetét tárja elénk a Capa Központ kiállítása

A rendszerváltás történetét tárja elénk a Capa Központ kiállítása

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Capa Központban Eufória? címmel látható kiállítás február 23-ig, amely különböző szemszögből villant fel személyes rendszerváltás-történeteket a három évtizeddel ezelőtti események kapcsán.

- hirdetés -

Eufória – ez a szó sűríti leginkább magába azt az intenzív érzést, amelyet a magyarországi rendszerváltás eseményei váltottak ki a fordulatot üdvözlők körében. Hogy pontosan milyen érzéseket takar ez a rendszerváltás víziójához, biztató előjeleihez, majd bizonyosságához és lehetőségeihez kapcsolódó szó, az egyénenként változó. Intenzív boldogságérzet? A szabadság mámora? Az igazságtétel ígérete? Az Európához tartozás vágyának beteljesülése? Mesterséges kábulat?

Ide kapcsolódik:
Spanyolországban védetté nyilvánítottak egy Robert Capa által lefotózott épületet

A címben a kérdőjel egyfelől arra a kérdésre utal, hogy ezek az euforikus tapasztalatok vajon mit jelentenek ma, harminc év távlatából szemlélve azok számára, akik akkor átélték őket. Másfelől arra hívja fel a figyelmet, hogy a rendszerváltással összefüggésben az eufória kifejezés egy ernyőfogalom, amely alatt személyes rendszerváltás-történetek sokasága rejtőzik.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X